Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Apartenenta la UE ofera sentimentul solidaritatii si garantia unui comportament democratic"04.03.09

ro

04 Mar, 2009 00:00 755 Marime text

Comunicat de presă – 4 Martie 2009, Bruxelles

Renate Weber: Apartenenţa la UE oferă sentimentul solidarităţii şi garanţia unui comportament democratic în fiecare stat membru

Renate Weber, lidera delegaţiei PNL din Parlamentul European, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe organizate de grupul ALDE, cu prilejul aniversării a 5 ani de la aderarea la Uniunea Europeană a celor 10 state din Europa Centrala si de Est, că “apartenenţa la UE ne oferă azi posibilitatea de a privi cu mai mult calm unele situaţii care altfel ne-ar fi alarmat. Trecem printr-o criză economică, dar avem certitudinea că fiind o ţară membră a Uniunii Europene vom reuşi să o depăşim mai bine decât dacă am fi fost singuri.”

Europarlmentarul liberal a mai susţinut că „în ceea ce priveşte statul de drept, azi spre exemplu, preşedintele României a afirmat că i se pare anormală confruntarea procurori-judecători. În opinia acestuia de prea multe ori procurorii cerând arestarea preventivă, iar judecătorii respingând asemenea cereri. În alte momente asemenea declaraţii m-ar fi făcut să gândesc că e un nou atac îndreptat împotriva independenţei judecătorilor. Dar ştiu că fiind un stat membru UE, valori precum independenţa judecătorescă şi statul de drept vor fi în cele din urmă victorioase.”

La conferinţa „Europa reunită: 5 ani” organizată de grupul ALDE au participat europarlamentari din mai multe grupuri politice, dar şi Olli Rehn, comisarul UE responsabil pentru extindere şi Robert Cooper, director general în Consiliul European.

Renate Weber - europarlamentar PNL (ALDE)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii