Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Manole a cerut ca programele TV sa nu mai fie dublate, ci subtitrate-17.02.09

ro

17 Feb, 2009 00:00 660 Marime text

Europarlamentarul PD-L Adrian Manole a cerut Comisiei de Cultura si Educatie a Parlamentului European (PE) sa ia in discutie amendamentele sale asupra raportului "Multilingvismul, un avantaj pentru Europa si un angajament comun". Deputatul european a cerut ca programele TV, in special cele pentru copii, sa nu mai fie dublate, ci subtitrate. Acesta unul dintre cele mai importante amendamente depuse de catre europarlamentarul PD-L si vine sa sustina metodele de invatare prin distractie. "Stiu ca inainte de introducerea dublarii programelor, multi copii invatau limba engleza privind desenele animate. Si nu este vorba doar despre acest aspect. Prin dublare se ingradeste accesul la o alta limba si o alta cultura, ceea ce contravine convingerilor noastre europene comune" - este de parere Adrian Manole.
Comisia de Cultura si Educatie a Parlamentului European a aprobat marti amendamentele depuse de europarlamentarul PD-L, iar urmatoarea etapa este adoptarea raportului in plen. Cutuma arata ca rapoartele aprobate in comisiile PE sunt adoptate in aceeasi forma si de catre plen. Rapoartele respective urmeaza a fi transpuse in legi, in fiecare tara membra a Uniunii Europene.
Celelalte amendamente depuse de Adrian Manole si aprobate se refera la posibilitatea elevilor de a opta pentru studierea celei de a treia limbi straine incepand din liceu, crearea de oportunitati pentru invatarea limbilor straine si pentru adulti, precum si existenta la fiecare nivel de invatamant si indiferent de regimul de mediu a profesorilor calificati, care sa stie si o limba straina si sa aiba cunostinte uzuale de folosire a calculatorului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii