Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Trimitere în judecată - nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor - PT Suceava

ro

17 Mar, 2016 16:30 1502 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului irniuc ghiocel-radu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
Lucrătorii Serviciului arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul I.P.J. Suceava s-au sesizat din oficiu asupra faptului că inculpatul Iurniuc Ghiocel-Radu deţinea arme de foc şi muniţie la domiciliul său dintr-un sat din judeţul Suceava. Totodată, aceştia au efectuat verificări în baza de date specifică şi au constatat că inculpatul nu se află în evidenţa persoanelor autorizate să deţină armament şi muniţie.

La percheziţia efectuată la domiciliul inculpatului au fost identificate şi ridicate următoarele: o armă militară cu glonţ marca Ceskoslovenska Zdrojovka Brno calibru 8x57, 21 cartuşe cu glonţ calibru 8x57 cu capsele nepercutate, 12 cartuşe cu glonţ (pt. pistol) calibru 9 mm cu capsele nepercutate, 15 tuburi de cartuş calibru 8x57 cu capsele percutate, 7 capse de iniţiere nepercutate, un recipient conţinând pulbere explozivă (pulbere cu fum pentru cartuşe de vânătoare), toate deţinute fără a fi autorizat în acest sens.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii