Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:36 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Trimitere în judecată - dare de mită - PT Timiş

ro

03 Dec, 2015 13:08 749 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cîrpaci Ioan sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
Inculpatul Cîrpaci Ioan s-a prezentat  în data de 18.08.2014, în jurul orelor 14.10, la sediul Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara în biroul unui agent, căruia i-a oferit suma de 50 de euro pentru ca acesta să nu mai continue demersurile necesare, respectiv pentru a nu proceda la sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la faptul că numita A.M.L. ar fi realizat lucrări la o construcţie considerată monument istoric, fără a deţine autorizaţie în acest sens.  

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii