Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:04 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Propunere de arestare preventivă - luare de mită - PT Argeş

ro

15 Jan, 2016 15:28 735 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au dispus, la data de 14 ianuarie 2016, reţinerea inculpatei MOZĂCEANU LAURA CAMELIA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
            În cursul zilei de astăzi, 15 ianuarie 2016, inculpata urmează a fi prezentată, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş.
            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:
            În  perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, inculpata Mozaceanu Laura Camelia, în calitate de psiholog în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş şi membru al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap din cadrul aceleiaşi instituţii, a pretins şi primit de la mai multe persoane diverse bunuri şi sume de bani pentru facilitarea încadrării în grad de handicap, cu consecinţa obţinerii unei indemnizaţii lunare. 
            Totodată, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpata a modificat, fără drept, datele de înregistrare a solicitărilor de obţinere a indemnizaţiilor de handicap, în scopul obţinerii unor plăţi prioritare.
            Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş – Serviciul Investigaţii a Criminalităţii Economice.
            În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al  Serviciului Român de Informaţii.   
 
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii