Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:24 11 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Identificare planor dispărut - PCA Braşov

ro

23 Nov, 2015 16:25 688 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cauza constituită la Parchetul de pe lângă Curte de Apel Braşov, având ca obiect planorul cu indicativul D – 5585, dispărut în data de 06.08.2015, după ce decolase de pe aerodromul Aeroclubului Ghimbav, din judeţul Braşov, a fost identificată la data de 21 noiembrie 2015, epava acestuia, în zona Muchia Cheii din Masivul Postăvarul.

În cursul zilelor 21.11.2015 şi 22.11.2015, sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Secţia Regională de Poliţie Transporturi Braşov, împreună cu specialişti criminalişti din cadrul I.P.J. Braşov – Serviciul Criminalistic şi I.G.P.R. - Institutul Naţional de Criminalistică, precum şi cu specialişti din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, beneficiind de sprijinul organelor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi Salvamont Braşov, au efectuat cercetarea la faţa locului şi au ridicat rămăşiţele umane, urmând a se efectua autopsia medico-legală asupra acestora.

Epava planorului va fi ridicată de specialiştii Centrului de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile,  în vederea efectuării unei investigaţii privind accidentul.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor concrete în care a avut loc evenimentul aviatic.  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii