Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa 2 1 februare 2016

ro

01 Feb, 2016 16:34 1107 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

La data de 29.01.2016, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul VLĂDUCEANU GHEORGHE, reţinut, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut următoarele: 

În data de 28.01.2016, în jurul orelor 15.00, inculpatul a pătruns pe poarta şi uşa lăsate neasigurate,  în curtea şi apoi în locuinţa persoanei vătămate B. D. în vârstă de 85 de ani, situată în mun. Constanţa, str. Verde, jud. Constanţa şi din interior a sustras un portmoneu ce conţinea suma de 66 lei, fiind reţinut de persoana vătămată cu sprijinul unui martor.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a respins propunerea formulată şi a dispus punerea inculpatului în libertate.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii