Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere in judecata - omor

ro

17 Jan, 2012 23:22 1137 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lăngă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MARICA ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 22/23.11.2011, în jurul orelor 23,00 - 24,00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan pe motiv de gelozie, inculpatul MARICA ALEXANDRU, i-a aplicat concubinei sale mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în zona capului. Urmare multiplelor lovituri aplicate, în cursul nopţii victima a decedat.

În dimineaţa zilei de 23.11.2011, mustrându-l conştiinţa, inculpatul MARICA ALEXANDRU s-a autodenunţat organelor de poliţie.

MARICA ALEXANDRU a fost reţinut pentru 24 de ore de câtre procuror, iar în cursul zilei de 24.11.2011 a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 29 de zile, dată de la care cercetările s-au desfăşurat cu inculpatul în stare de arest preventiv.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor este închisoarea de la 10 la 20 ani şi interzicerea unor drepturi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ

TRIBUNALUL TULCEA

PRIM -PROC. ADJ. LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii