Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere in judecata Ilie Gheorghe

ro

22 Jun, 2010 19:18 1186 Marime text

MINISTERUL  PUBLIC                                                      
22.06.2010

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA                                                                                                 

C O M U N I C A T

La data de 22.06.2010 Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe ILIE  GHEORGHE, faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat, în stare de provocare.

 În fapt, s-a reţinut că în dimineaţa zilei de 17.05.2010, în jurul orelor 10,00,  fiind ameninţat de câtre tatăl său cu o sapă, a luat la rândul său o săpăligă pe care a aruncat-o spre tatăl său, aflat la câţiva metri de el, săpăligă care l-a lovit pe tatăl său în zona parietală a capului, provocându-i o leziune craniană deschisă, cu fragment osos detaşat şi denivelare, cu pneumoencefal parietal, leziune care i-a pus victimei viaţa în primejdie, prin plaga cranio–cerebrală cu potenţial septic major. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de  Urgenţă Tulcea şi în cursul aceleaşi zile a fost transferată la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Constanţa, unde a fost internată până la data de 4.06.2010 şi supusă de urgenţă unei intervenţii chirurgicale.

La data de 17.05.2010 inculpatul ILIE  GHEORGHE a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, după care, la data de 18.05.2010 a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, instanţa de judecată dispunând ca inculpatul să nu părăsească ţara pe o perioadă de 29 de zile, ca măsură preventivă.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor calificat, este închisoarea de la 15 la 25 ani şi interzicerea unor drepturi, cu reducerea la jumătate a limitelor de pedeapsă în cazul tentativei.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                               

PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii