Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere în judecată a inculpatului Stan (fost Mocanu) Nicolae sub aspectul săvârşirii infracţiunii de denunţare calomnioasă

ro

18 Sep, 2012 15:00 1954 Marime text

MINISTERUL  PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA                         
18.09.2012

                                

                Nr.  260/VIII-3/IP/2012

                                                C O M U N I C A T

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului STAN (fost Mocanu) NICOLAE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de denunţare calomnioasă (2 fapte).

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 27.01.2009, cu rea credinţă, inculpatul a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul  Tulcea referitor la săvârşirea unor fapte penale în sarcina numiţilor G.S. şi G.P., deşi cunoştea că acuzaţiile aduse acestora sunt nereale, insistând, ulterior, în susţinerea unor declaraţii mincinoase pe parcursul cercetărilor ce s-au efectuat în dosarul astfel constituit.

Dată fiind calitatea de lucrător de poliţie a uneia dintre părţile vătămate, cauza a fost declinată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, unde în urma cercetărilor efectuate, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de numiţii G.S. şi G.P.

Ulterior, G.S. şi G.P. au formulat plângeri penale împotriva inculpatului Stan Nicolae sub aspectul săvârşirii infracţiunii de denunţare calomnioasă, în raport cu plângerea formulată de către acesta din urmă prin care preciza faptul că partea vătămată G.S. (în calitate de lucrător de poliţie) ar fi încheiat un proces verbal de contravenţie pe numele său, sancţionându-l pentru comercializarea, cu încălcarea legii, a unei cantităţi de struguri, deşi, la momentul respectiv, 12.10.2007, el nu s-ar fi aflat în ţară.

Totodată, în plângerea formulată, inculpatul a arătat faptul că cealaltă parte vătămată, cu care de altfel, se afla în relaţii de duşmănie, respectiv G.P. (care fusese şi el sancţionat contravenţional pentru aceeaşi faptă) i-a furnizat lui G.S. datele lui de identificare pe care le-a utilizat, în mod abuziv, la încheierea procesului verbal de contravenţie.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Tulcea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                 
PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii