Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe inculpatul GRECEA IONUŢ

ro

30 Aug, 2011 18:01 1145 Marime text

La data de 30.08.2011 Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe inculpatul GRECEA IONUŢ, de 26 de ani – arestat preventiv la data de 10.08.2011 pe o durată de 29 de zile, faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

 În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 9.08.2011, în jurul orelor 19,30, învinuitul GRECEA IONUŢ, l-a abordat pe vecinul său, S.H.A. (de 40 de ani), pe stradă, reproşându-i, de peste drum, faptul că îi spune mamei sale că el vinde lucruri din casa părintească. Deranjat de atitudinea victimei care nu i-a acordat atenţie, învinuitul  GRECEA IONUŢ,  care era sub influenţa băuturilor alcoolice, a traversat strada, s-a apropiat de victimă şi cu mâna stângă a apucat-o de piept, iar cu pumnul drept i-a aplicat o lovitură în partea stângă a capului, lovitură ce a dus la prăbuşirea victimei la sol, în stare de inconştienţă, decesul acesteia survenind instantaneu.

Dosarul cauzei a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte este închisoarea de la 5 la 15 ani.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                         

PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii