Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paraschiv Rodica si Ion Cristian, trimisi in judecata pentru marturie mincinoasa

ro

20 Jul, 2010 20:05 1359 Marime text

20.07.2010

C O M U N I C A T

La data de 19.07.2010 Parchetul de pe lângă Tribunalul  Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe PARASCHIV  RODICA  şi  ION  CRISTIAN  şi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a acestora pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpaţilor PARASCHIV  RODICA şi ION CRISTIAN că, fiind audiaţi în calitate de martori într-o cauză penală pe aflată pe rolul Judecătoriei Tulcea, cu toate că li s-a adus la cunoştinţă de câtre judecător că infracţiunea de mărturie mincinoasă se pedepseşte de lege cu închisoare de la 1 la 5 ani şi că au obligaţia de a relata adevărul, au sfidat instanţa de judecată şi au făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului, în favoarea inculpatului DIMA VICTOR, declaraţii total diferite de cele data în faza de urmărire penală. Cauza în care inculpaţii PARASCHIV  RODICA  şi  ION  CRISTIAN au făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului îi privea pe inculpaţii DIMA  VICTOR şi ION ALEXANDRU  GABRIEL,  cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, constând în aceea că agresat mai mulţi lucrători de poliţie solicitaţi să intervină pentru aplanarea unor evenimente antisociale la data de 19.03.2008 în cartierul I. L. Caragiale din mun. Tulcea.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii