Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Munteanu Renato si Cuciuc valentin, trimisi in judecata pentru tentativa la omor deosebit de grav

ro

02 Aug, 2010 19:49 3095 Marime text

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA                                                                                                 

C O M U N I C A T
     
La data de 27.07.2010 Parchetul de pe lângă Tribunalul  Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe MUNTEANU RENATO şi CUCIUC VALENTIN din loc. Caraorman, com. Crişan, jud. Tulcea, faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor deosebit de grav, în stare de provocare.

În fapt, s-a reţinut că în după – amiaza zilei de  10.07.2009, victima C.I.K. a primit  în localitatea Caraorman, comuna Crişan, judeţul Tulcea, vizita cumnatului său M.D.  şi a prietenei acesteia.

Victimele C.I.K. şi M.D. împreună cu  partenerele lor de viaţă  s-au decis să facă o plimbare cu ambarcaţiunea, prin Deltă.

În timp ce se întorceau spre casă, de la plimbare, pe canalul Caraorman, au agăţat plasele montate ilegal pentru pescuit de inculpaţii Munteanu Renato şi Cuciuc Valentin, care la insistenţa unor turişti campaţi pe malul canalului, au decis să le arate acestora din urmă cum se pescuieşte.

Supăraţi  că ambarcaţiunea în care se aflau victimele au rupt plasa de pescuit, inculpaţii Munteanu Renato şi Cuciuc Valentin s-au decis să plece în urmărirea acestora cu ambarcaţiunea. Având un motor mai puternic decât cel al victimelor, au ajuns ambarcaţiunea acestora din urmăm şi deoarece Cuciuc Valentin nu a reuşit să lovească cu ramele bărbaţii, l-a îndemnat pe Munteanu Renato, care se afla la conducerea ambarcaţiunii, să urce cu aceasta peste ambarcaţiunea în care se aflau victimele.  Munteanu Renato a accelerat brusc motorul de 25 C.P., lovind cu putere ambarcaţiunea cu motor de doar 6 C.P., determinând răsturnarea acestora. Toţi cei 4 ocupanţi ai bărcii răsturnate au căzut imediat în apele canalului Caraorman şi cu toate că bărbaţii  ştiau foarte puţin să înoate, iar femeile deloc, inculpaţii nu au acordat ajutor victimelor, ba mai mult decât atât, Cuciuc Valentin a  sărit în apă şi a aplicat iniţial lovituri cu pumnii victimei C.I.K. şi deoarece cumnatul său, M.D. intervenise să-l salveze pentru a nu-l fi înecat, pentru că era băgat şi ţinut în apă pentru a-l îneca, s-au exercitat violenţe şi asupra acestuia de cei doi inculpaţi, inclusiv prin aplicare de lovituri cu o vâslă găsită în apă.

Într-un final, toţi cei 4 ocupanţi ai ambarcaţiunii atacate au reuşit să se salveze singuri. C.I.K. a prezentat leziuni care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale, iar victima M.D., 7-8 zile de îngrijiri medicale.

La data de 11.09.2009 inculpaţii MUNTEANU RENATO şi CUCIUC VALENTIN au fost prezentaţi Tribunalului Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită, dată de la care inculpaţii au fost cercetaţi în stare de arest preventiv până la data de 3.11.2009, când aceeaşi instanţă de judecată a dispus punerea acestora în libertate, înlocuind măsura arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor  este închisoarea de la 15 la 25 ani şi interzicerea unor drepturi, cu reducerea pedepsei la jumătate în cazul în care fapta a rămas în faza de tentativă.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                                

PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii