Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lovituri si alte violente - victimă minoră

ro

23 Dec, 2011 20:53 1051 Marime text

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lăngă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului CIREŞESCU IONEL- ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 22.05.2011, în jurul orelor 21oo, inculpatul CIREŞESCU IONEL - ALEXANDRU a acostat victima M.V.-A., de 16 ani şi jumătate în timp ce aceasta din urmă se deplasa pe o stradă din municipiul Tulcea şi fără nici un motiv i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei. Simţindu-se ameninţată, victima a fugit de la locul faptei, timp în care l-a anunţat pe tatăl său pe telefonul mobil. Minorul a încercat să urce într-un taxi din zonă pentru a pleca din calea inculpatului, însă fără a reuşi, deoarece inculpatul CIREŞESCU IONEL - ALEXANDRU l-a ajuns din urmă, l-a tras din taxi, i-a aşezat capul pe marginea uşii, după care l-a lovit de mai multe ori cu portiera în zona capului. După acest episod, inculpatul l-a tras pe minor lângă un stâlp, unde i-a mai aplicat câteva lovituri cu picioarele pe suprafaţa corpului, inculpatul CIREŞESCU IONEL - ALEXANDRU fiind îndepărtat de lângă minor de martorii care au sărit în ajutorul victimei.

Minorul M.V.A. a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a rămas internat până în data de 24.05.2011. Pentru vindecarea leziunilor suferite au fost necesare 13-14 zile de îngrijiri medicale.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ

TRIBUNALUL TULCEA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii