Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dăuceanu Cristian, Dăuceanu Gheorghe, Stoian Ionuţ Viorel, Soldat Cristian Andrei şi minorul de 16 ani, T.I., trimişi în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, violare de domiciliu şi tentativă la tâlhărie

ro

09 Oct, 2012 16:47 2809 Marime text

     MINISTERUL  PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA       

Nr. 285/VIII-3/IP/2012                                                  
9.10.2012                                                                                          

C O M U N I C A T

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor DĂUCEANU CRISTIAN, DĂUCEANU GHEORGHE, STOIAN IONUŢ VIOREL, SOLDAT CRISTIAN ANDREI şi a minorului de 16 ani, T.I., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, violare de domiciliu şi tentativă la tâlhărie.

          Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

          În dimineaţa zilei de 8.11.2010, partea vătămată R.M. s-a întâlnit cu inculpatul DĂUCEANU CRISTIAN care i-a cerut 10 lei. Profitând de faptul că îi dăduse inculpatului bani, partea vătămată a invitat inculpatul la locuinţa sa pentru a întreţine relaţii sexuale, ca şi în alte dăţi. După terminarea actului, partea vătămată a răsplătit inculpatul, dându-i  suma de 2.000 lei. Cu acest prilej, DĂUCEANU CRISTIAN a văzut unde ţine partea vătămată banii, motiv pentru care, în seara acelaşi zile, după lăsarea întunericului, le-a propus inculpaţilor DĂUCEANU GHEORGHE, SOLDAT CRISTIAN ADRIAN şi minorului T.I. să meargă împreună la locuinţa părţii vătămate, deoarece aceasta deţine o sumă mare de bani. Toţi cei patru inculpaţi s-a deplasat la locul faptei, unde DĂUCEANU CRISTIAN a intrat în casă, întreţinând relaţii intime cu partea vătămată. Deoarece afară câinii lătrau la cei trei inculpaţi râmaşi în curte, partea vătămat a ieşit, iar inculpatul DĂUCEANU CRISTIAN, profitând că a rămas singur în locuinţă, a luat din geanta părţii vătămate suma de 7.000 lei.

          Bănuind că partea vătămată ar mai avea bani, în seara zilei de 10.11.2010 inculpaţii DĂUCEAN CRISTIAN, DĂUCEANU GHEORGHE, HRISTU  VALENTIV şi STOIAN IONUŢ VIOREL s-au decis să mai pătrund la partea vătămată în locuinţă. În aceste condiţii, DĂUCEAN CRISTIAN, şi STOIAN IONUŢ VIOREL şi-au tras fesurile peste faţă şi au pătruns în locuinţă, prin dislocarea unui geam, nu înainte de a debranşa de la curentul electric imobilul, în timp ce ceilalţi doi inculpaţi au rămas în stradă să asigure paza. Deoarece nu au găsit bani în partea de casă în care nu locuia partea vătămată, toţi cei patru au decis să intre şi în partea de casă unde dormea partea vătămată. După ce s-au înarmat şi cu un levier, au spart ochiul de geam de la o cameră, pătrunzând toţi în imobil. Inculpaţii au identificat geanta în care partea vătămată îşi ţinuse bani, însă nu au mai găsi valori în aceasta. Datorită zgomotului produs, partea vătămată s-a trezit din somn, recunoscându-l pe DĂUCEANU CRISTIAN. Supăraţi, inculpaţii au aplicat părţii vătămate lovituri cu levierul, cât şi cu o sticlă de bulion din locuinţă, abandonând-o în momentul în care au apreciat că leziunile provocate sunt destul de severe.

          Prejudiciul total cauzat părţii vătămate a fost de 10.114 lei, ce nu s-a recuperat în cursul urmăririi penale.

          Faţă de HRISTU VALENTIN s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor, întrucât acesta este arestat în străinătate. 

          Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Tulcea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                         

PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii