Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetatean strain, trimis in judecata pentru comiterea infractiunilor de fals sub semnatura privata in forma continuata si instigare la inselaciune deosebit de grava

ro

03 Aug, 2010 14:50 1246 Marime text

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA                                                                                                 

C O M U N I C A T

La data de 29.07.2010 Parchetul de pe lângă Tribunalul  Tulcea a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului  OLSEN  ROBERT – NAVIAN, cetăţean străin pentru comiterea infracţiunilor de fals sub semnătură privată în formă continuată şi instigare la înşelăciune deosebit de gravă.

În fapt, s-a reţinut că înv. OLSEN  ROBERT – NAVIAN, în calitate de administrator al S.C. SCAPA FLOW INTERNATIONAL MARITIME LTD – creditor al S.C. C.R.P.O. S.A. Tulcea, aflată în procedura de lichidare judiciară, a falsificat 3 swift-uri bancare, 4 contract de reparaţii nave şi 12 facturi fiscale (invoice), prin alterarea conţinutului acestora, documente pe care le-a încredinţat unui mandatar pentru a le depune la o instanţă de judecată din judeţul Buzău, în vederea producerii de consecinţe juridice, respectiv pentru a dovedi existenţa unor creanţe de 430.000 USD, ce nu existau în realitate, nereuşind însă să obţină folosul material injust urmărit.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                                

PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii