Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:49 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antoşică Dragoş-Marian, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor

ro

24 Jan, 2012 16:22 636 Marime text

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lăngă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ANTOŞICĂ DRAGOŞ - MARIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

          Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:       

 În noaptea de 30.11 /1.12.2011, în jurul orelor 22,00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-a iscat un conflict între ciobanii T.E. şi ANTOŞICĂ DRAGOŞ-MARIAN, împrejurare în care victima T.E. l-a lovit cu pumnii în cap pe inculpat, adresându-i cuvinte jignitoare şi dispreţiutoare, cât şi ameninţări cu acte de violeţă. Inculpatul ANTOŞICĂ DRAGOŞ-MARIAN şi-a amintit că pe masa din coliba unde avea loc incidentul se afla un cuţit. Datorită curajului dat de consumul de alcool, inculpatul a reuşit să se îndepărteze de victima care îl agresa, s-a îndreptat spre masa pe care se afla cuţitul, l-a luat şi deşi avea posibilitatea de a ieşi pe uşă din colibă, nu a făcut-o, ci s-a întors şi i-a aplicat o lovitură cu acel cuţit victimei în zona stângă a gâtului. După aplicare loviturii, ANTOŞICĂ DRAGOŞ-MARIAN s-a întins pe patul său şi a adormit. În jurul orelor 04,00 inculpatul s-a trezit din somn şi văzând că victima, care rămăsese pe patul său în aceeaşi colibă, nu mişcă şi în jurul său era mult sânge, s-a speriat, a ieşit din colibă şi s-a îndreptat pe jos spre Tulcea pentru a anunţa organele de poliţie. Pe drum inculpatul a apelat serviciul 112, sesizând incidentul.

Urmare examinării medico-legale s-a stabilit că moartea victimei de 38 de ani a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei externe consecinţa unei plăgi tăiate a gâtului.

ANTOŞICĂ DRAGOŞ-MARIAN a fost reţinut pentru 24 de ore de câtre procuror, iar în cursul zilei de 2.12.2011 a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 29 de zile, dată de la care cercetările s-au desfăşurat cu inculpatul în stare de arest preventiv.

          Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor este închisoarea de la 10 la 20 ani şi interzicerea unor drepturi, urmând ca la individualizarea pedepsei să se ţină cont şi de faptul că inculpatul a fost provocat de câtre victimă.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                 
PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii