Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere in judecata - viol

ro

03 Feb, 2012 17:56 1704 Marime text

Biroul de Presă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

La data de 31.01.2012, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta au dispus trimiterea în judecată a inculpatului VASILESCU MIHAI, pentru săvârșirea unei infractiuni de viol, în formă continuată, prevăzută de art.197 alin.1 si 3 C.pen cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen.

Ancheta efectuată în cauză a condus la concluzia că în perioada martie - octombrie 2011, în mai multe rânduri, inculpatul Vasilescu Mihai a întretinut mai multe acte sexuale cu partea vătămată B.E.E., în vârstă de 11 ani, profitând de imposibilitatea ei de a-si exprima vointa.

În urma acestor acte sexuale repetate, minora a rămas însărcinată iar prin expertiza medico - legală psihiatrică efectuată asupra ei s-a stabilit că nu a realizat semnificatia si consecintele reale ale unor raporturi sexuale, ceea ce echivalează cu lipsa consimtământului valabil exprimat.

Inculpatul Vasilescu Mihai a fost cercetat în stare de arestare preventivă iar pe parcursul urmăririi penale a recunoscut integral faptele retinute în sarcina sa.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infractiunea de viol, astfel cum a fost retinută în sarcina inculpatului este închisoarea de la 10 la 25 de ani.

BIROUL DE PRESĂ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii