Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere in judecata - loviri si alte violenţe

ro

03 Feb, 2012 17:57 2309 Marime text

Biroul de Presă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

La data de 02.02.2012, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta au dispus trimiterea în judecată a inculpatilor Iuzeir Raim, Mustafa Senol, Mustafa Alberto, Lucachi Claudiu Bogdan, Tibuleac Dumitru Robert, Martac Florin, Dumitru Vasile, Albotă Dumitru, Ignat Irina, Ilisei George Valeriu, Rosca Ion Dacian, Gobeajă Mihai Laurentiu, Vlădescu Geani Ilie, Oglan Ionut Cristian.

În sarcina inculpatilor s-a retinut săvârsirea mai multor infractiuni printre care loviri sau alte violente, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, detinere de armă supusă autorizării fără drept, asociere pentru săvârsirea de infractiuni, încercarea de a determina mărturia mincinoasă, mărturie mincinoasă si favorizarea infractorului.

Din probele administrate a rezultat că în noaptea de 28.05.2011 inculpatii Iuzeir Raim, Martac Florin, Dumitru Vasile, Rosca Ion Dacian, Gobeajă Mihai Laurentiu, Vlădescu Giani Ilie, Tibuleac Dumitru Robert, în timp ce se aflau în clubul Vision din statiunea Neptun au exercitat violente asupra părtilor vătămate T.F.A. si A.C.D., tulburând prin aceste manifestări linistea si ordinea publică si provocând scandal public.

Ulterior săvârsirii acestor fapte, inculpatul Iuzeir Raim a initiat constituirea unei asocieri între mai multe persoane cu scopul de a săvârsi mai multe infractiuni al căror scop a fost acela de a evita tragerea sa la răspundere penală pentru altercatia din clubul Vision din noaptea de 28.05.2011, la această asociere, al cărei lider a rămas inculpatul Iuzeir Raim, au aderat ulterior si inculpatii Tibuleac Dumitru Robert, Dumitru Vasile, Martac Florin, Lucachi Claudiu Bogdan, Mustafa Alberto, Mustafa Senol si Albotă Dumitru.

Acest grup de persoane a săvârsit apoi un număr mare de infractiuni de violentă - loviri, amenintări, distrugeri, ultraje contra bunelor moravuri si lipsiri de libertate, pe parcursul verii anului 2011 cu scopul de a intimida părtile vătămate si martorii si de a le determina să îsi retragă plângerile formulate ori să dea declaratii mincinoase în fata organelor de urmărire penală.

Urmare a actiunilor violente ale membrilor acestei asocieri o parte din părtile vătămate si unii dintre martori au părăsit teritoriul României.

În acest context, inculpatii Ignat Irina si Ilisei George Valeriu au dat declaratii mincinoase cu ocazia audierii lor la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanta în calitate de martori cu scopul de a zădărnici urmărirea penală efectuată fată de restul coinculpatilor.

Fată de învinuitii Amet Nuri, Amza Ghiulent, Dobre Asan Lucian si Memet Erol, cercetati în aceeasi cauză, s-a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor pentru săvârsirea infractiunilor de amenintare, lovire sau alte violente, distrugere si lipsire de libertate în mod ilegal, cauza astfel formată fiind trimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

De asemenea, s-a dispus disjungerea cauzei si trimiterea ei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia si pentru continuarea cercetărilor în ceea ce priveste unul din pistoalele neletale precum si cartusul glont (munitie letală), găsite în imobilul în care locuiau învinuitul Mustafa Raim si inculpatii Mustafa Senol si Mustafa Alberto.

În fine, prin acelasi rechizitoriu s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului Mustafa Raim pentru săvârsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice si încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

BIROUL DE PRESĂ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii