Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere arestare preventivă

ro

28 Feb, 2012 17:09 885 Marime text

MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA C O N S T A N Ţ A
   OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL NR.3913

COMUNICAT DE PRESA

La data de 27.02.2012, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a solicitat Judecătoriei Constanţa luarea măsurii arestării preventive, pe o durată de 29 zile, faţă de inculpatii I.G. si A.I., cercetati sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de detinere de bunuri sau marfuri care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia si detinerea de catre orice persoana inafara antrepozitului fiscal pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate, peste limita a 10.000 tigarete.
S-a reţinut in sarcina acestora faptul că, la data de 27.02.2012, la un imobil situate in mun. Constanta au fost identificati numitii I. G., A. I., L. S., Y. G. P. si altii, care descarcau dintr-un autovehicul inmatriculat in Republica Moldova, aflat in folosinta (comodat) numitului L. S., cantitatea de 202.800  tigarete marca M&M si 200 tigarete marca Esse Special Gold, care nu purtau timbre de marcaj,  transportate din Turcia in mun. Constanta de catre conducatorul auto Y. G. P. si comodatarul autovehiculului – L. S. si destinate  numitului I. G.
 Facem precizarea că inculpatilor le-au fost respectate drepturile prev. de art. 6 C.p.p. şi art. 171 C.p.p., iar punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Biroul de informare publica si relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii