Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:11 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa(III) 2 Noiembrie 2015

ro

02 Nov, 2015 12:23 531 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

La data de 30.10.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii minori N. S.-I. şi C. A.-F., cercetaţi în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în noaptea de 29.10.2015, în jurul orei 21.00, în timp ce persoana vătămată N. M. se deplasa pe strada Midiei din oraşul Năvodari, inculpaţii i-au smuls telefonul marca "Huawei" pe care îl ţinea în mână, la ureche, pentru a vorbi, după care au fugit, fiind depistaţi la scurt timp de organele de poliţie, prejudiciul cauzat în cuantum de 400 lei, fiind recuperat în totalitate. 

 Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile.

 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii