Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:39 15 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa (II) 16.02.2016

ro

16 Feb, 2016 17:01 622 Marime text
La data de 16.02.2016, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul BATALĂ EUGEN, reţinut, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de ultraj în stare de recidivă.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în noaptea de 15/16.02.2016, inculpatul i-a ameninţat cu acte de violenţă, inclusiv prin folosirea unui cuţit şi a unui pistol, pe un agent de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Constanţa şi pe un jandarm din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa şi cu aceeaşi ocazie, i-a aplicat o lovitură la nivelul pieptului agentului de poliţie.

Tot cu ocazia intervenţiei, inculpatul i-a distrus agentului de poliţie pantoful de la piciorul drept şi epoletul de la umărul stâng.

Echipajul de poliţie se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi intervenise la domiciliul inculpatului întrucât acesta producea zgomot.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii