Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:08 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa

ro

15 Dec, 2015 13:51 619 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

 La data de 14.12.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul COJOCARU CRISTIAN recidivist, cercetat în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei sau prezenţei unor substanţe psihoactive şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut următoarele: 

    La data de 12.12.2015, în jurul orei 01.13, inculpatul a condus autoturismul marca AUDI A6 cu nr. de înmatriculare CC-1439-AM pe str. Dispensarului din mun. Constanţa, având o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat la orele 01,13 şi o alcoolemie peste limita legală şi anume 1,00 g/l alcool pur în sânge la prima probă şi de 0,85 g/l alcool pur în sânge la a doua probă.

    Totodată, la data de 14.12.2015, în jurul orei 01.10, inculpatul a condus acelaşi autoturism pe b-dul I.C. Brătianu din mun. Constanţa, deşi avea dreptul de a conduce suspendat din data de 12.12.2015, iar cu ocazia depistării în trafic a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest şi ulterior, după ce a fost condus la spital, a refuzat să se supună recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

    În perioada de timp de la depistarea sa şi ulterior, în timpul cercetărilor penale din ziua de 14.12.2015, în mod repetat şi nemijlocit inculpatul i-a ameninţat cu acte de violenţă pe lucrătorii de poliţie care l-au depistat, atât împotriva lor, cât şi a membrilor familiilor lor.

 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii