Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:58 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa 27 ianuarie 2016

ro

27 Jan, 2016 14:28 754 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

 La data de 25.01.2016, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor

 Roşianu Adrian, recidivist, aflat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune, trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, trei infracţiuni de falsificare de instrumente oficiale şi trei infracţiuni de folosire a instrumentelor false;

Ardeleanu Ştefan Bogdan, recidivist, aflat în stare de deţinere, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la înşelăciune;

Dumitru Iancu Gheorghe, cunoscut cu antecedente penale, cercetat sub control judiciar (în stare de arest la domiciliu în altă cauză), pentru săvârşirea a două infracţiuni de tăinuire;

Tache Gheorghe, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea a două infracţiuni de tăinuire.

 

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut următoarele: 

În perioada septembrie-octombrie 2015, Roşianu Adrian a indus persoanele vătămate S.C. T.C. S.R.L. din municipiul Aiud, S.C. T.D. S.R.L. din oraşul Babadag, şi S.C. U. S.R.L. din municipiul Târgu Jiu, întrucât a cumpărat de la acestea mai multe bunuri constând în generator electric, în valoare de 22.083, 50 lei, despicător de cablu, în valoare de 22.320 lei, şi respectiv cantitatea de 477 mp de parchet, în valoare de 32.531, 40 lei, utilizând ordine de plată nereale, emise aparent în numele S.C. Complex Condor S.A. Constanţa, societate comercială care nu avea nici o legătura cu tranzacţiile desfăşurate, bilete la ordine pe care era aplicată o ştampilă fictivă aparţinând, în aparenţă S.C. Complex Condor S.A., pe care în prealabil, inculpatul a fabricat-o prin mijloace proprii.  

Inculpatul Ardeleanu Ştefan Bogdan l-a ajutat pe Roşianu Adrian în activitatea sa infracţională, în sensul că a preluat despicătorul electric şi cantitatea de 477 mp de parchet de la transportatori, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni.

Inculpatul Dumitru Iancu Gheorghe, a preluat, a asigurat depozitarea şi a căutat clienţi în vederea valorificării bunurilor constând în despicător electric şi generator electric, cunoscând şi prevăzând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni.

Inculpatul Tache Gheorghe, în conivenţă cu Dumitru Iancu Gheorghe, a preluat bunurile şi a căutat clienţi în vederea valorificării bunurilor constând în despicător electric şi generator electric, cunoscând şi prevăzând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni.

Inculpatul Tache Gheorghe are un veritabil drept de veto cu privire la preţul bunurilor care urmau a fi valorificate.

Bunurile, în valoarea totală de aproximativ 77.000 de lei, au fost recuperate şi restituite în totalitate persoanelor vătămate.

Precizăm că trimiterea în judecată nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii