Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa (2)

ro

27 Jan, 2016 14:29 1572 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

La data de 27.01.2016, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor A.E. şi inculpaţii majori DOBRE DUMITRU-ROBERT şi CĂLIN IONUŢ-GHEORGHIŢĂ, toţi reţinuţi, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de furt calificat.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut următoarele: 

În data de 25.01.2016, în jurul orelor 22.00, inculpaţii au pătruns prin escaladare în curtea persoanei vătămate D. O.- M. situată în comuna Lumina, jud. Constanţa, pe str.  Narciselor şi apoi prin forţarea unei ferestre au pătruns în interiorul locuinţei de unde au sustras 10 jante auto având mărci diverse, o sacoşă cu scule metalice, 6 anvelope şi un târnăcop. 

O parte din bunurile sustrase le-au transportat la capătul străzii şi le-au depozitat într-o groapă, după care s-au întors după restul bunurilor, iar în timp ce transportau şi a doua parte a bunurilor, au fost surprinşi de un echipaj de poliţie, fapt pentru care au abandonat bunurile şi au fugit.

Ulterior, s-au deplasat pe str. Pescăruşul unde, prin forţarea uşii dreapta faţă au pătruns în autoturismul marca DACIA aparţinând persoanei vătămate M. R., ce se afla parcat, iar din interior au sustras un casetofon marca Sony, boxe audio şi un acumulator.

Totodată, inculpaţii au pătruns şi într-un alt autoturism marca Dacia aparţinând persoanei vătămate F. G., ce era lăsat neasigurat şi se afla în imediata apropiere a celuilalt autoturism, iar din interior au sustras capacul portbagajului cu 2 boxe audio marca Sony, o trusă medicală, o trusă cu scule mecanice, chei mecanice, acumulator auto şi o pompă.

Bunurile obţinute în urma comiterii celor două furturi din autoturisme au fost transportate pe un teren viran de lângă strada I.L. Caragiale, fiind recuperate în mare parte cu ocazia efectuării de către organele de cercetare penală a unei reconstituiri. 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii