Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:43 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa 11 Septembrie 2015

ro

11 Sep, 2015 16:28 700 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

La data de 11.09.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii minori M. N. şi Ş. M., cercetaţi în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut următoarele: 

La data de 31.08.2015, inculpaţii minori împreună cu alte două persoane, au luat hotărârea de a smulge bijuterii din aur de la femei în vârstă, sens în care, în jurul orelor 10.15, au urmărit-o pe persoana vătămată B. A. în vârstă de 77 ani care se deplasa pe trotuarul situat pe b-dul Ferdinand din mun. Constanţa, iar în apropierea intersecţiei cu str. Mihai Viteazu, prin exercitarea de acte de violenţă asupra acesteia, care au necesitat pentru vindecare un număr 8-9 zile de îngrijiri medicale, au deposedat-o  prin smulgere de o pereche de cercei din aur ce îi purta în urechi şi i-au smuls de la gât un lanţ din aur care s-a rupt şi a fost abandonat la faţa locului, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 1.000 lei.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii