Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:51 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa 1

ro

04 Mar, 2016 00:14 665 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
La data de 03.03.2016, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul A.M. (minor), reţinut, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie prev. de art. 233 C.pen. cu aplicarea art. 113 şi urmt. C.pen.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că la data de 02.03.2016, în jurul orelor 17:00, inculpatul A.M. în timp ce se afla pe str. Brest, în dreptul imobilului de la nr. 45 din mun. Constanţa, a sustras din buzunarul de la spate al persoanei vătămate Ispas ion suma de 400 lei, iar în momentul când acesta s-a întors, pentru a-şi asigura scăparea, l-a lovit cu podul palmei drepte la nivelul feţei, după care a fugit.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii