Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvati Copiii Romania a lansat campania de semnare a Petitiei Stop Exploatarii Sexuale a Copiilor si a Tinerilor

ro

17 Jul, 2010 01:45 1425 Marime text

spunem_nu_poza_.jpgBucureşti, 16 iulie 2010: Organizaţia Salvaţi Copiii România (reprezentantul ECPAT în România) şi The Body Shop au lansat campania de semnare a Petiţiei Stop Exploatării Sexuale a Copiilor şi a Tinerilor. Pentru a marca acest eveniment, Salvaţi Copiii România şi The Body Shop au făcut un apel către toţi cei care au dorit să-şi exprime solidaritatea împotriva Exploatării Sexuale a Copiilor şi a Tinerilor să spună un "Mare Stop" la unison, în faţa magazinului The Body Shop de la Unirea Shopping Center, joi 15 iulie, ora 16:00.

Petiţia cere nu numai stoparea exploatării sexuale a copiilor şi a tinerilor, ci şi o serie de acţiuni specifice pentru paşii legislativi ce urmează a fi făcuţi de către guvernanţi:

Guvernul României ar trebui să susţină şi să desfăşoare mai multe campanii de informare, atenţionare şi prevenire asupra exploatării sexuale în scopuri comerciale a copiilor.

Guvernul României ar trebui să ofere programe de training corpurilor de aplicare a legii în folosirea cadrului legal în ceea ce priveşte exploatarea sexuală a copiilor şi ar trebui să-şi îmbunătăţească sistemul de colectare de date.

Guvernul României ar trebui să creeze o linie naţională de tip Help line pentru copiii victime ale exploatării sexuale şi să garanteze că aceste victime primesc asistenţă medicală, psihologică, socială şi legală din partea unor îngrijitori bine instruiţi.

"Se estimează că aproximativ 1.2 milioane* de copii şi tineri sunt exploataţi anual, devin victime ale exploatării sexuale şi ale abuzului. Traficul de fiinţe umane este a treia cea mai mare industrie criminală din lume (după droguri ilegale şi traficul de arme) considerată a valora miliarde de dolari în fiecare an şi potrivit United Nations Office of Drugs and Crimes una dintre activităţile criminale cu cea mai mare creştere din lume. Există pe fiecare continent, regiune sau ţară din lume, de la cea mai săracă la cea mai bogată. Facem un apel public pentru a pune capăt acestui fenomen" declară Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

*UNICEF 2007

"The Body Shop nu s-a dat înapoi de la a aborda probleme controversate, pe care alţii le evitau. A fost una dintre ultimele dorinţe ale fondatoarei noastre, Dame Anita Roddick, ca acest comerţ cu sclavi al zilelor noastre - traficul de fiinţe umane - să ia sfârşit. Pentru că noi credem că nu s-a făcut suficient în privinţa acestei probleme, ne-am unit forţele cu Salvaţi Copiii şi am lansat petitia ce va fi prezentată guvernanţilor pentru a-i determina să întărească legislaţia şi măsurile de protecţie, eradicând astfel această teribilă violare a drepturilor copiilor." susţine Alina Florea, PR & Marketing Manager The Body Shop România.

Pentru a spune un "Mare Stop" Exploatării Sexuale a Copiilor şi a Tinerilor, Salvaţi Copiii România şi The Body Shop le cere clienţilor şi susţinătorilor să meargă în magazinele The Body Shop să semneze petiţia Stop Exploatării Sexuale într-un mod personal, desenându-şi conturul mâinii.

Parteneriatul dintre Salvaţi Copiii România şi The Body Shop a fost lansat în august 2009, clienţii The Body Shop au putut cumpăra crema de mâini Soft Hands Kind Heart special creată, iar 21.000 lei din încasări au fost donaţi către Salvaţi Copiii pentru a fi folosiţi pentru această cauză.

Acestea sunt locaţiile magazinelor The Body Shop unde puteţi merge pentru a semna petiţia:

Bucureşti, AFI Palace Cotroceni

Bucureşti, Băneasa Shopping City

Bucureşti, Bdul Magheru nr. 22

Bucureşti, Bucureşti Mall

Bucureşti, Unirea Shopping Center

Constanţa, City Park Mall

Timişoara, Iulius Mall

Notă către editori:

The Body Shop International plc este o companie originală şi etică de cosmetice ce operează în peste 2,500 de magazine din peste 60 de ţări din întreaga lume. The Body Shop a căutat întotdeauna ingrediente naturale din toate colţurile lumii şi a oferit produse eficiente care sporesc frumuseţea naturală. La Body Shop sunt folosite inteligent resursele planetei căutând să includem în produsele noastre numai ingrediente şi materii naturale de pe întreg globul. Şi nu ne oprim aici: am fost prima companie de cosmetice care s-a aprovizionat cu ulei de palmier dintr-o sursă aprobată, am introdus ambalajele reciclate 100% şi vom continua să strângem fonduri pentru a preveni răspandirea HIV/SIDA şi să sprijinim comunităţi defavorizate din întreaga lume prin programul Community Trade. The Body Shop consideră că afacerile au puterea de a schimba lumea, acest principiu permiţând clienţilor noştri din lumea întreagă să devină activişti, alegând pur şi simplu din gamele noastre de produse. Aşa cum spunea Dame Anita Roddick: "Activismul nu apare pe etichetele The Body Shop ca şi ingredient, dar cu siguranţă este acolo, precum pergamuta sau uleiul de cânepă".

Organizaţia Salvaţi Copiii România este o instituţie cu rol social, a cărei misiune este aceea de a garanta egalitatea de şanse pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care aceştia provin, prin utilizarea propriei expertize, precum şi prin presiuni exercitate asupra factorilor de decizie şi mobilizarea liderilor din societatea civilă. Este membră a Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 27 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 ţări. Salvaţi Copiii România este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii din familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii victime ale exploatării prin munca, copiii străzii, copiii refugiaţi, copiii din comunităţile dezavantajate, copiii cu dizabilităţi etc., lucrând cu copiii si familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor. Anual peste 30.000 de copii sunt implicaţi în programele organizaţiei. Salvaţi Copiii îşi utilizează experienţa globală pentru a obţine din partea organismelor guvernamentale decizii şi iniţiative de pe urma cărora să beneficieze toţi copiii. Salvaţi Copiii România este reprezentanta ECPAT în România. Pentru mai multe informaţii despre programele Salvati Copiii România vizitaţi www.salvaticopiii.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii