Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Educaţia pentru dezvoltarea durabilă - manifestare a respectului faţă de mediu

ro

27 Nov, 2011 22:02 912 Marime text

Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, ONG Mare Nostrum a inaugurat un nou eveniment tematic, şi anume Ziua Educaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă. Evenimentul a avut loc la Liceul Teoretic Ovidius, în intervalul 10.00-13.00, şi a fost organizat cu sprijinul financiar al OMV - Petrom.

Acţiunea s-a adresat cadrelor didactice din judeţul Constanţa şi a luat forma unui workshop cu două componente: o parte teoretică şi o ludotecă. În cadrul părţii teoretice, au fost prezentate elemente esenţiale legate de educaţia pentru dezvoltarea durabilă şi au fost purtate discuţii asupra conceptelor şi metodelor EDD. De asemenea, au fost propuse o serie de metode care pot fi utilizate de către cadrele didactice în activitatea cu elevii. Ludoteca a vizat prezentarea efectivă şi practică a metodelor propuse în partea teoretică.

La eveniment au participat 43 de cadre didactice, care au avut ocazia de a acumula noi cunoştinţe şi de a actualiza baza informaţională existentă, dar şi de a testa, în mod practic, metodele propuse de ONG Mare Nostrum. Profesorii au avut oportunitatea de a alege două dintre metodele prezentate, metode pe care Mare Nostrum le va pune la dispoziţie gratuit, pentru a putea fi utilizate în activităţi viitoare. Tot cu ocazia acestui eveniment, le-au fost amintite profesorilor serviciile oferite de Centrul de Informare, Educare şi Resurse pentru Marea Neagră, centru relansat de ONG Mare Nostrum în luna septembrie a acestui an.

"Ziua Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă a fost un eveniment în care ne-am implicat cu mare drag şi care sperăm să prezinte un interes crescut şi pe viitor. A fost foarte importantă participarea cadrelor didactice la acest eveniment, deoarece aceştia le vor transmite elevilor informaţiile referitoare la necesitatea adoptării unui comportament responsabil faţă de mediu. Efectele acestui workshop se vor regăsi în dinamizarea activităţilor de educaţie pentru dezvoltare durabilă realizate, schimbul de exemple de bună practică, precum şi realizarea unei bănci de idei în acest domeniu, împreună cu ceilalţi participanţi", a declarat Andreea Ionaşcu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.

Evenimentul a avut ca scop promovarea unor concepte şi metode inovative în lucrul cu elevii, în domeniul educaţiei pentru dezvoltare durabil㸠cu accent pe contextul de mediu existent în prezent.

Finanţator: OMV - Petrom

Parteneri: Radio Constanţa, Constănţeanul.com, cotidianul Alb Negru, Agenţia de presă Infostar, Cotidianul E-reporter.ro, Observator de Constanţa, Mesager de Constanţa.

MARCELA ROMAN

RESPONSABIL PR

ONG MARE NOSTRUM

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii