Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delfin eșuat pe plaja din Eforie Sud

ro

17 Jul, 2012 21:33 1415 Marime text

Ieri, 16 iulie, echipa Mare Nostrum a fost anunțată telefonic de către salvamari de faptul că pe plaja de lângă Sanatoriul Vraja Mării din stațiunea Eforie Sud, a fost găsit un delfin eșuat.

Ajunși la destinație, coordonatorul de activități și voluntarii de la Mare Nostrum au observat că delfinul făcea parte din specia Phocoena phocoena, o femelă de 1, 40 m lungime, ce se afla într-o stare de descompunere moderată și prezenta plăgi în zona capului. Cauza probabilă a morții a fost determinată de apropierea subiectului de elicea unei ambarcațiuni.

ONG Mare Nostrum dorește să informeze și să atragă atenția turiștilor și propietarilor de ambarcațiuni asupra modalităților de apropiere și comportament față de delfinii întâlniți în ieșirile pe mare, astfel încât asemenea accidente să nu se repete: "apropierea de delfini se realizează numai din lateral, la o viteză redusă și constantă. Este interzisă urmărirea acestora. Atunci când observăm că delfinii se apropie de ambarcațiunea noastră, este bine ca motorul ambarcațiunii să fie oprit până în momentul în care constatăm că aceștia s-au îndepărtat suficient de mult de ambarcațiune' declară Alexandra Telea, coordonator de proiect în cadrul ONG Mare Nostrum.

Activitățile de monitorizare, ocrotire și salvare menționate, sunt susținute de către ACCOBAMS și OMV Petrom în cadrul proiectelor desfășurate de ONG Mare Nostrum.

Roxana Gemai

RESPONSABIL PR

ONG MARE NOSTRUM

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii