Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Excursie de documentare pentru elevii din cadrul Proiectului „Muzeografii si arheologii de maine

ro

27 Oct, 2009 16:58 5795 Marime text

Muzeul de Arheologie                                               
CALLATIS  Mangalia
Şos. Constanţei, nr. 23
Tel/Fax: 0241.753580
E-mail: muzeul_callatis@yahoo.com

Elevii din Mangalia au vizitat monumentele istorice din Harghita
 
COMUNICAT DE PRESĂ

Colegiul Economic Mangalia, Primăria Municipiului Mangalia şi Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia au organizat, în perioada 22 – 25 octombrie 2009, în parteneriat cu Grupul Şcolar „Liviu Rebreanu” din Bălan, judeţul Harghita, o excursie de documentare pentru elevii din cadrul Proiectului cultural „Muzeografii şi arheologii de mâine”.
Între cele două instituţii de învăţământ a fost încheiat şi un „Protocol de parteneriat”, semnat de prof. ec. Anişoara Teodorescu, directorul Colegiului Economic Mangalia şi prof. Rodica Roman, directorul Grupului Şcolar „Liviu Rebreanu” Bălan. Protocolul are ca obiective: crearea unor relaţii de prietenie între elevii celor două şcoli, schimbul de experienţă, cunoaşterea tradiiţiilor şi a istoriei regionale, organizarea de activităţi comune şi altele. 
„Cum unul dintre obiectivele proiectului nostru este acelea de a organiza excursii la muzeele şi monumentele arheologice şi istorice din judeţul Constanţa şi din întreaga ţară, considerăm că excursia şi-a atins scopul. Cu siguranţă că a fost cea mai plăcută şi interesantă activitate din acest Proiect şi elevii au aşteptat cu nerăbdare plecarea în judeţul Harghita. Elevii, însoţiţi de prof. documentarist Ibolya Negoiţă, au plecat cu un microbuz pus la dispoziţie de primarul Municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac. Aflând despre programul variat şi numeroasele obiective istorice şi turistice care urmau a fi vizitate, solicitările pentru excursie au fost mult mai numeroase, însă mult-cunoscuta criza s-a resimţit până şi aici. Prioritate au avut, bineînţeles, elevii cuprinşi în proiectul nostru cultural şi ne bucurăm că totul a fost la superlativ, după cum au spus copii la întoarcere”, a declarat directorul Muzeului de Arheologie „Callatis” Mangalia, cercetător ştiinţific doctor Sorin Marcel Colesniuc.
Excursia de documentare a durat patru zile, timp în care au fost vizitate: Muzeul Secuiesc şi situl arheologic din Bălan, Muzeul şi Centrul „Miron Costin”, Centrul de olărit de la Dăneşti, Monumentul de la Suculeni, Biserica Franciscană de la Şumuleu – Ciuc, Mina de Sare de la Praid şi altele. Au mai fost orgazate vizite la Gheorghieni, Lacul Roşu, Cheile Bicazului şi Mănăstirea de la Izvorul Mureş. De asemenea, elevii Colegiului Economic Mangalia au participat la un spectacol organizat de elevii Grupului Şcolar „Liviu Rebreanu”, au avut o întâlnire cu membrii Cercului Astra şi Astra Elevilor, au participat la lansări de carte, la Balul Bobocilor şi, în ultima seară, la un foc de tabără.

Data: 27.10.2009
Persoană de contact:
Cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel COLESNIUC
E-mail& ID: sorinmarcelcolesniuc@yahoo.com
Tel: 0722.696299

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii