Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:54 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe Ramazan Bairamul

ro

08 Sep, 2010 22:07 1927 Marime text
La sfârşitul unei luni de post , în care au primit rasplata de la bunul Allah, s-au primenit spiritual si s-au abţinut în timpul zilei de la mâncare şi băutură pe cei aproximativ 100. 000 de credincioşi de religie islamică din România îi aşteaptă trei zile de Bairam.

Ramazan Bairam-ul va începe joi, odata cu ivirea zorilor, cînd bărbaţii vor merge la moschee pentru a se ruga pentru un an îmbelşugat, pace, sănătate şi fericire.

Ramazan Bairam-ul este o sărbătoare a mulţumirii şi reconcilierii, în care musulmanii se bucură de realizările de peste an, dar încearcă să privească şi în perspectivă. Oamenii se roagă împreună şi se felicită pentru realizările fiecăruia, îşi cinstesc morţii şi fac diverse cadouri copiilor

Ramazan Bairam-ul este aşteptat şi pentru veritabilul festival culinar de dulciuri - baclavale, sarailii, fructe glasate, halviţă, cozonaci ori plăcinte cu carne de vită, meniuri tradiţionale cu care este marcat eveniment. Mesele musulmanilor vor abunda acum cu bucate alese, oferite cu prisosinţă ca ofrandă pentru prosperitate, copiilor care vin să ureze de spor şi sănătate pe la casele rudelor şi prietenilor.

Reprezentand o modalitate prin care sînt compensate restricţiile din timpul postului.

Mulţi credincioşi preferă să petreacă sărbătoarea în familie, însă nu puţini sunt cei care în prima zi de Ramazan Bairam merg în vizită la prieteni, rude şi părinţi.

Muftiatul Cultului Musulman din Romania, Seful Cultului Musulman din Romania, Muftiul Iusuf Muurat, adreseaza tuturor musulmanilor< Bairam Kairlî Olsîn >!" Ramazan Bayram Mübarek Olsun !

Sabah namazi(slujba de dimineata) la ora 05,30

Bairam namazi(slujba de bairam) la ora 07,20

Secretar eparhial,

Memis Octai

Ti-a placut articolul?

Comentarii