Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Traistariu si Ioana... spargatori la Muzeul de jucarii... din Nurnberg?!

ro

16 Dec, 2009 15:56 2034 Marime text

Mihai Trăistariu şi Ioana... spărgători la  Muzeul de jucării... din Nurnberg ?!

Zilele trecute, artistul Mihai Trăistariu a fost invitat în Germania, la Nürnberg, unde a susţinut un concert în vederea înfiinţării Centrului Cultural româno-german şi a primei Biblioteci publice româneşti din Germania , numita " Ion Minulescu ". Concertul , organizat de Platforma Culturală " Aşii Romani " din Nürnberg, condusă de Berthold Staicu şi soţia acestuia Ionela van Rees- Zota, a purtat titlul sugestiv : CULTURA NU DĂUNEAZĂ SĂNĂTĂŢII !  La eveniment au participat reprezentanţi  şi inalţi funcţionari ai Primăriei din localitate, ai Ambasadei României de la Berlin, ai Consulatului de la München, precum şi personalităţi ale vieţii culturale şi politice.
Concertul a avut ca invitaţi pe lângă Mihai Trăistariu şi formaţiile: Silver Stars , ansamblul Consolare , Florin Racoci şi trupa A-kord !
La eveniment a participat şi Ioana, logodnica lui Mihai, pe care artistul nu ezită să  o ia cu el ori de câte ori are spectacole în afara ţării. Şi astfel ... totul s-a transformat într-o vacanţă de neuitat.
În cele 5 zile cât au stat  la Nürnberg au vizitat tot ce se poate: tribunalul unde s-au ţinut celebrele " Procese de la Nürnberg ", au fost la grădina zoologică, au văzut un film la cel mai mare cinematograf 3D din Europa, au vizitat locuri istorice unde îşi ţinea Hitler şedintele cu oamenii săi, au vizitat Mitropolia Ortodoxă din aceeaşi localitate etc.
Au mai avut şi bafta să prindă deschiderea celebrului Christkinlesmarkt ( Piaţa de Crăciun ), o piaţă uriaşă cu tot ce-nseamnă Crăciunul: cadouri, brăduţi, reni, dulciuri, vin fiert, mii de oameni grămadă şi ... un stand românesc, unde ţara noastră e reprezentată cu mare cinste.
Totul a fost de vis!
Au mâncat mâncare thailandeză, nemţească dar şi românească, au făcut shopping, iar partea cea mai interesantă a fost că hotelul unde au fost cazaţi ( Hotel Aurora- un hotel de trei stele plus ) era al unui român stabilit în Germania, aşa încât au avut surpriza să aibă la televizorul din cameră toate posturile tv româneşti.
Deci ... s-au simţit ca acasă!
În plus, au ajuns şi la celebra fântână de aur a dorinţelor din Nürnberg, unde, atât Mihai, cât şi Ioana şi-au pus câte o dorinţă- prin rotirea inelului de aur, care, zice legenda, li se va împlini anul următor, dar cu condiţia "să nu spui la nimeni ce dorinţă ţi-ai pus " !

Însă, partea cea mai interesantă a constituit-o, vizita la Muzeul de jucării!
Aici , deşi fotografiatul era interzis, s-au făcut poze cu duiumul ! De la trenuleţe şi păpuşi de sute de ani, până la jocuri de prin anii 1600, ori primele patine din lume, tot cadrul era de poveste. După câteva ore de vizitat muzeul, Mihai şi Ioana nu vroiau să mai plece.
După ce au făcut poze pe ascuns (deşi camerele de supraveghere erau peste tot ), s-au trezit amândoi ( Mihai şi Ioana ) că vor poze călare pe un  ponei de jucărie ! Fără să-şi dea seama ( erau la etajul 3 al muzeului), alarma s-a pornit şi o echipă  de intervenţie a urcat în mare viteză să "captureze" spărgatorii, jefuitorii, infractorii ! Odată ajunşi la faţa locului, au constatat cu stupoare că străinii vizitatori ( Mihai şi Ioana ) făceau poze !
Au început cu apelative şi urlete în limba germană şi au terminat cu ... sorry !
În mod normal, fotografierea şi filmarea în interiorul muzeului se pedepseşte cu confiscarea aparatului foto şi cu o amendă destul de usturătoare...
Norocul lor a fost că  erau o echipă mai mare din România, printre care şi Preşedinta Agenţiei de Presă "Aşii Români" şi soţul acesteia Berthold Staicu din Nürnberg, care le-a explicat în limba germană (evident ) că Mihai Trăistariu e un artist român apreciat internaţional, care a reprezentat ţara la Eurovision şi că nu şi-a dat seama nicio clipă că nu îi este permisă filmarea în interiorul muzeului şi a dorit din tot sufletul să aibă amintiri în acest loc fantastic!
... şi uite aşa nemţii l-au iertat şi a scăpat basma curată ! Cu inima cât un purece şi cu râsete îmbufnate Mihai şi Ioana  au părăsit repede muzeul. Şi cu siguranţă nu vor uita curând acest episod, catalogându-l drept "Aventuri la Nürnberg! "  

Multumim !

E-mail: mihai.traistariu@gmail.com
www.mihaitraistariu.ro


www.twitter.com/mihaitraistariu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii