Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:20 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii din centrele de plasament constănţene sunt susţinuţi de către Ministerul Tineretului şi Sportului să-şi petreacă vacanţa în taberele şi centrele de agrement din subordinea sa

ro

13 Aug, 2013 14:23 740 Marime text
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa prin Ministerul Tineretului şi Sportului derulează în această perioadă un proiect dedicat copiilor din centrele de plasament constănţene, proiect ce presupune trimiterea a 144 de copii în taberele de agrement din ţară aflate în subordinea Ministerului.
Astfel, în perioada 14 – 19 august va fi plecată prima grupă de 90 de copii din centre de plasament sau aflaţi în familii surogat, alături de 9 însoţitori, către Centrul de Agrement de la Predeal. Două autocare puse la dispoziţie de Ministerul Tineretului şi Sportului îi vor aştepta pe micii excursionişti mâine, în faţa Sălii Sporturilor.
Următorul grup de 51 de copii va pleca în perioada 2 – 7 septembrie către Săcelu, în judeţul Gorj, iar 8 copii de la Centrul de Plasament Agigea sunt aşteptaţi să petreacă o minivacanţă în tabăra New Paradise din Eforie Sud în perioada 4 – 9 septembrie.
În egală măsură, 68 dintre copiii cu handicap aflaţi în centrele de plasament constănţene îşi vor petrece şi ei vacanţa în centrele de agrement din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, în perioada 27 august – 1 septembrie la Centrul de Agrement Mara din judeţul Maramureş.
„Avem susţinerea financiară oferită de Ministerul Tineretului şi Sportului în a derula acest proiect şi a susţine tot ceea ce înseamnă transport, cazare şi masă pentru copiii din centrele de plasament constănţene sau aflaţi în familiile surogat, copii care merită pe deplin să se bucure de vacanţă şi de infrastructura pe care ministerul o deţine la nivel naţional în ceea ce priveşte taberele şi centrele de agrement! Este un proiect care aduce extrem de multă bucurie în sufletele copiilor, acesta fiind şi motivul principal pentru care toţi colegii mei şi-au unit forţele în a gestiona cât mai bine derularea lui! Îmi doresc ca anul viitor să avem capacitatea de a ajuta şi copiii din familiile sărace din judeţ, copii pe care să-i trimitem la munte sau care să vină în taberele noastre de pe litoral!”, a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al DJST Constanţa.
 
Elena Adina Lepădatu
Consilier Tineret
DJST Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii