Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societatea CONPET SA amendată de comisarii Gărzii Naționale de Mediu cu 100.000 lei. Scurgerea de țiței a fost stopată

ro

30 May, 2012 19:48 1690 Marime text

Ca urmare a poluării cu ţiţei produsă în această dimineață pe malul stâng al Oltețului, în zona Balş, comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor aplica o amendă de 100.000 lei Societății CONPET SA, deținătoarea conductei petroliere.

În momentul de față în zonă acționează echipele de intervenție, concentrate masiv la Fălcoiu, în scopul stopării undei poluante şi prevenirii pătrunderii acesteia în lacul Drăgăneşti. În acest sens, se acţionează cu baraj de retenţie flotant şi materiale absorbante de produse petroliere.

Scurgerea la sursa de poluare s-a stopat iar Laboratorul de Calitate a Apei din cadrul SGA Olt a prelevat probe de apă din punctele punte Racoviţa şi pod Fălcoiu. Nu s-a constatat mortalitate piscicolă.

Facem precizarea că pe tronsonul poluat nu sunt amplasate surse de apă sau construcţii hidrotehnice care să fie afectate.

De asemenea, o echipă a SC ENVIROTEC SRL Constanţa - prezentă în zona Piteşti, cu care Societatea CONPET S.A. are încheiat contract pentru intervenţii la poluări, se deplasează la faţa locului pentru evaluarea situaţiei şi intervenţie.,

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii