Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MMP - Avertizare Hidrologica

ro

08 Jul, 2010 21:47 4257 Marime text

harta_8_7.jpgCentrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor a transmis astazi o avertizare cod roşu către prefecturile judeţelor: BOTOŞANI, GALAŢI, IAŞI si VASLUI( 4 prefecturi), cod portocaliu către prefecturile judeţelor GALAŢI, BOTOSANI, MARAMUREŞ si VASLUI ( 4 prefecturi) şi cod galben către prefecturile judeţelor: ARGEŞ, BOTOŞANI, DAMBOVIŢA, IAŞI, PRAHOVA si SATU MARE( 6 prefecturi).

Sursa acestei avertizări este Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Fenomenele vizate: Mentinerea nivelurilor peste COTELE DE PERICOL, INUNDATIE si ATENTIE din cauza propagarii viiturilor formate anterior si scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale.
Bazinele hidrografice afectate: Siret, Prut, Dambovita, Ialomita

Durata avertizării: 08.07.2010 ora 10:00 - 09.07.2010 ora 16:00

Textul mesajului:
Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore se actualizeaza Avertizarea Hidrologica din 06.07.2010 ora 23:00 dupa cum urmeaza:

COD ROSU
Se mentine COD ROSU pe raul Prut in sectorul Stanca aval-Falciu aferent judetelor: Botosani, Iasi si Vaslui si pe sectorul Sivita-Dunare (jud.Galati).
COD PORTOCALIU

Se instituie COD PORTOCALIU pe raul Prut sector Oroftiana-Radauti Prut (jud. Botosani) incepand din 08.07.2010 ora 19

Se mentine COD PORTOCALIU pe raul Prut in sectorul Falciu-amonte Sivita aferent judetelor Vaslui si Galati si pe raul Siret pe sectorul Sendreni-Dunare (jud.Galati) si pe Tisa (judetul Maramures).

COD GALBEN
Se mentine si se instituie COD GALBEN pe Jijia sector aval Victoria-Prut aferent judetului Iasi, pe Crasna la s.h. Domanesti (judetul Satu Mare) si pe cursurile superioare ale Dambovitei, Ialomitei, Prahovei si Teleajenului si pe afluentii acestora, aferente judetelor Arges, Dambovita, Prahova.
Se ridica CODUL PORTOCALIU si CODUL GALBEN de pe celelalte rauri mentionate in Avertizarea hidrologica nr 78 din 06.07.2010
NOTA: Izolat, cresteri importante de debite sunt posibile pe alte rauri mici din zonele de deal si munte din sudul tarii.


Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice si poluari accidentale".

[label]Harta - Avertizare Hidrologica[/label]

Direcţia de Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii