Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea celei de-a patra sesiuni de selecţie de proiecte în domeniul protecţiei naturii pentru Axa Prioritară 4 - „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii"

ro

08 Nov, 2010 23:16 1082 Marime text
Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu", lansează cea de-a patra sesiune de selecţie de proiecte în domeniul protecţiei naturii, în vederea acordării de asistenţă financiară nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu).

Proiectele trebuie elaborate în concordanţă cu obiectivele şi strategia de finanţare aferente Axei Prioritare 4 - „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii" a programului operaţional.

Cererea de finanţare (Formularul de aplicaţie) şi Ghidul Solicitantului sunt disponibile pe pagina de internet a MMP (http://www.posmediu.ro/axaprioritara4). Ghidul Solicitantului conţine detalii cu privire la condiţiile de accesare a finanţării, precum şi instrucţiuni de completare şi depunere a cererilor de finanţare.

Propunerile de proiecte pot include următoarele categorii de activităţi eligibile: elaborare/revizuire a planurilor, strategiilor şi a măsurilor de management al ariilor naturale protejate şi alte activităţi conexe (activităţi preliminare măsurilor concrete de investiţii sau conservare), investiţii în infrastructură pentru uz public orientată spre protecţia şi gestionarea mediului în ariile protejate, activităţi privind menţinerea şi îmbunătăţirea stării de conservare favorabilă a habitatelor şi speciilor, activităţi de consultare, conştientizare şi informare, activităţi de instruire şi creşterea capacităţii instituţionale de gestionare a reţelei de arii naturale protejate.

În cazul în care proiectul vizează o arie protejată a cărei întindere depăşeşte graniţele unei regiuni, solicitantul va depune cererea de finanţare la Organismul Intermediar din regiunea în care se află sediul administraţiei ariei naturale protejate. În cazul în care aria vizată de proiect nu are constituită structură de administrare/custodie, iar întinderea acesteia depăşeşte graniţele unei regiuni, solicitantul va depune cererea de finanţare la Organismul Intermediar din regiunea pe teritoriul căreia se află cea mai mare suprafaţă a ariei naturale protejate pentru care se solicită finanţare. Pentru clarificări, solicitanţii se pot adresa Organismului Intermediar din Regiunea respectivă sau Autorităţii de Management pentru POS Mediu (ana-maria.banac@posmediu.ro).

Procedura de evaluare va începe imediat după depunerea acestora la Organismele Intermediare.

Toţi solicitanţii vor fi informaţi în scris asupra rezultatului selecţiei de proiecte.

Data limită de transmitere a proiectelor este 31 ianuarie 2011, orele 16,00. Pentru informaţii suplimentare şi pentru depunerea cererilor de finanţare, solicitanţii se vor adresa Organismului Intermediar pentru POS Mediu din cadrul fiecărei regiuni în care este localizat proiectul.

Informaţii suplimentare:

Organisme Intermediare POS Mediu:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii