Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

László Borbély şi Rudolph Giuliani au discutat, la New York, propuneri de colaborare privind problemele de mediu

ro

03 May, 2011 23:06 929 Marime text

Ministrul László Borbély, aflat la New York în calitate de preşedinte al celei de-a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă (CSD19), s-a întâlnit marţi, 3 mai 2011, cu Rudolph Giuliani, fostul primar al oraşului New York în perioada 1994-2001.

În cadrul discuţiilor bilaterale, cei doi oficiali au abordat teme legate de mediu şi de problemele cu care se confruntă, în această privinţă, cele două ţări. Totodată au fost avansate idei de colaborare între România şi SUA cu privire la utilizarea experienţei comune în combaterea acestor probleme.

"Am discutat în primul rând despre cum am putea folosi experiența New York-ului pentru utilizarea energiei regenerabile şi pentru identificarea de noi posibilităţi de a realiza transportul în comun, cu emisii de carbon cât mai scăzute. Pe baza memorandumurilor de colaborare dintre cele două state, vom iniţia propuneri de colaborare la nivel de universităţi şi capitale pentru a valorifica această experienţă", a declarat ministrul László Borbély, în urma întâlnirii cu fostul primar al New York-ului.

Totodată, Rudolph Giuliani s-a arătat interesat de funcţionarea, în România, a sistemului integrat de management al deşeurilor şi de utilizarea energiei produsă prin cogenerare, urmând ca, în perioada următoare, să transmită un material pe această temă.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii