Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare de presa 22 martie 2010 - Ziua Mondiala a Apei

ro

19 Mar, 2010 13:33 3254 Marime text

Ape curate pentru o lume sanatoasa!

In fiecare an, pe data de de 22 martie, intreg mapamondul celebreaza Ziua Mondiala a Apei. Naţiunile Unite au desemnat acest eveniment de mediu prin rezolutia 47/193 din 22 decembrie 1992 in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite de la Rio de Janeiro. Apa este unul dintre cele mai de pret daruri ale naturii . Viata nu este posibila fara apa. Din pacate, acest element este inegal distribuit pe planeta.

Anul acesta, sarbatorirea Zilei Mondiale a Apei, are drept principal scop sa atraga atentia asupra importantei calitatii apei. Ecosistemele sanatoase sunt sustinute de o buna calitate a apei, ceea ce duce la o imbunatatire a vietii umane. Dimpotriva, o proasta calitate a apei afectează mediul inconjurator si starea de sanatate a populatiei.

Din acest motiv, sloganul din 2010 sub care se celebreaza evenimentul de mediu este "Ape curate pentru oameni sanatosi!"
Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Galati marcheaza acest eveniment de mediu printr-o serie de activitati menite sa constientizeze populatia, in special generatia tanara.
Pe data de 20 martie a.c. Agentia va participa cu o prezentare la Sesiunea de Informare cu tema "APA - sursa vietii pe Pamant", din cadrul parteneriatului scolar interjudetean "TINERI PENTRU MEDIU", care va fi gazduita de Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii.
In cursul saptamanii 22 - 26 martie a.c. se vor sustine prezentari si vor fi diseminate materiale tematice la scolile nr. 2, 5,13, si 25 din Galati.
Nadajduim ca actiunile pe care ni le propunem se vor bucura de succes si isi vor atinge tinta, si anume sensibilizarea publicul larg.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii