Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dr. Simion Nicolaev, medaliat pentru servicii extraordinare în vederea protejării mediului Mării Negre

ro

08 Nov, 2012 23:26 1927 Marime text

Directorul INCDM „Grigore Antipa" a primit Medalia Mării Negre 2012

În data de 30 octombrie, 2012, în cadrul Întâlnirii Finale a Proiectului EnviroGRIDS și cu ocazia Zilei Internaționale a Mării Negre, organizate la Batumi, Georgia, reprezentanții Comisiei Mării Negre i-au acordat Dr. Simion Nicolaev, director al INCDM „Grigore Antipa", Medalia Mării Negre 2012. Ziua Internațională a Mării Negre a fost sărbătorită prin marcarea a 20 de ani de la semnarea Convenției pentru Protecția Mării Negre Împotriva Poluării. Cu această ocazie, Dr. Simion Nicolaev a fost răsplătit pentru serviciile sale extraordinare dedicate protejării mediului Mării Negre. Acesta a primit premiul cu emoție, însă nu a uitat să menționeze că activitatea sa prodigioasă nu ar fi fost posibilă fără sprijinul constant al autorităților naționale, al echipei de la INCDM „Grigore Antipa" și al Grupului Consultativ al Comisiei Mării Negre.

Stimate domnule Președinte,

Dragi colegi și prieteni,

Este pentru mine o mare onoare să primesc MEDALIA MĂRII NEGRE pentru eforturile mele individuale dedicate cauzei Mării Negre.

În primul rând, aș dori să transmit mulțumirile mele Ministerului Mediului și Pădurilor din România, pentru numirea mea la Comisia Mării Negre, precum și autorităților georgiene.

Cu toate acestea, trebuie să subliniez că întreaga mea activitate s-a desfășurat în cadrul a două echipe de experți de prestigiu. Prima este reprezentată de colectivul de cercetare al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa", unde se desfășoară majoritatea programelor naționale de cercetare marină din România. Cea de-a doua echipă, ce include experți cu renume în studiul resurselor marine vii, este AG FOMLRM (Grupul Consultativ pentru Managementul Pescăriilor și al altor Resurse Marine Vii), care colaborează îndeaproape cu Grupul de Lucru pentru Marea Neagră al Comisiei Generale pentru Pescărie la Marea Mediterană (GFCM).

Ca atare, aș dori să dedic această Medalie celor două echipe cu care am colaborat, precum și întregii comunități științifice și decizionale prezentă astăzi aici, și nu numai, pentru eforturile lor colective dedicate protejării ecosistemului Mării Negre.

Am început să lucrez în scopul procesului de recuperare a Mării Negre acum mai bine de 20 de ani, alături de câteva personalități de mare prestigiu și extrem de dedicate invitate astăzi aici. Vă rog să îmi permiteți să nominalizez doar pe câțiva dintre aceștia: dr. Ioan Jelev (fost secretar de stat, România), dr. Merab Sharabidze (secretar de stat, Georgia), dr. Ecatherina Antonidze, dr. Akaki Komahidze, dr. Boris Alexandrov.

Felicitări pentru acest eveniment extraordinar!

Dr. Simion Nicolaev

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii