Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Castigatorii expozitiei "O SANSA DUNARII ALBASTRE", Tulcea, 29 iunie 2010

ro

30 Jun, 2010 16:55 2271 Marime text
expozitie1.jpgAdministraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a premiat în data de 29 iunie, câştigătorii concursului internaţional de creaţie cu tematică ecologică „O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE", organizat în parteneriat cu Liceul de Artă "George Georgescu" Tulcea. Evenimentul a avut loc de Ziua Dunării la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării Tulcea.

Câştigătorii au fost aleşi printr-un sistem de votare care a îmbinat preferinţele publicului (25 %), votul partenerilor proiectului Danubeparks (25 %), majoritar fiind votul juriul de specialitate - 50%.

Câştigătorii celei de-a XI-a ediţii a concursului sunt:

Sectiunea poster

Nume & Penume

Orasul

Premiu

Locul 1

IONAŞCU ISPAS DOROTEEA

RĂMNICU VĂLCEA

Laptop dotat cu ecran touchscreen multi touch

Locul 2

JORA MĂDĂLINA ALEXANDRA

BACĂU

Cameră foto -10,0 MP, ecran, filme VGA cu sunet

Locul 3

POPA RALUCA ELENA

RĂMNICU VĂLCEA

Telefon mobil ce dispune cameră foto de 5 MP cu autofocus şi stabilizare digitală.

Au mai fost acordate 10 menţiuni constând în seturi de pictură plus pânză, menţiuni care au mers către elevi ai liceelor de artă din Râmnicu Vâlcea, Bacău, Piteşti, Iaşi, Tulcea, Craiova.

La secţiunea clip video a existat doar o menţiune care a mers spre Craiova, premiul constând într-un Ipod Nano.

expozitie2.jpgObiectivul concursului este, ca prin intermediul unor creaţii dedicate protejării naturii prin artă, să se conştientizeze şi să se menţină constant interesul opiniei publice, şi în special al tinerei generaţii, asupra necesităţii conservării ecosistemelor naturale. Mesajul artistic devine astfel semnal, atenţionare si contribuţie la sensibilizarea factorilor responsabili şi decizionali, dar în acelaşi timp reprezintă un factor de educaţiei pentru mediu, un instrument în încercarea de atragere şi implicare a publicului în conservarea şi protecţia fluviului DUNĂREA şi a DELTEI DUNĂRII.

Concursul a fost adresat tinerilor între 15-18 ani de la liceele de artă din România si din celelalte ţări dunărene. Peste 200 de lucrări au intrat în concurs demonstrând un interes deosebit al adolescenţilor pentru tema propusă. Aflat anul acesta la a XI-a ediţie, „O şansă Dunării albastre" are deja o frumoasă tradiţie bucurându-se de participarea unor licee de artă de prestigiu. O noutate a acestei ediţii este faptul că expoziţia, cuprinzând cele mai bune lucrări, va fi itinerată în alte 3 ţări dunărene: Bulgaria, Ungaria şi Slovacia în lunile iulie-octombrie.

Acest concurs este organizat in cadrul proiectului DANUBEPARKS - Reţeaua Dunăreană de Arii Protejate - Dezvoltarea şi Implementarea Strategiilor Transnaţionale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării.

Guvernator,

Grigore BABOIANU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii