Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AVERTIZARE HIDROLOGICA - COD Portocaliu catre prefectura judetului Dolj - 29.01.2009

ro

29 Jan, 2009 20:47 757 Marime text


MINISTERUL MEDIULUI
Serviciul Relatii Publice
B-dul Libertatii Nr. 12, sector 5, Bucuresti
www.mmediu.ro, tel/fax: 316.61.38
29.01.2009

COMUNICAT DE PRESA

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului a trimis, in cursul acestei dupa amiezi, o AVERTIZARE  HIDROLOGICA  -  COD Portocaliu  catre prefectura judetului Dolj dar si o AVERTIZARE  HIDROLOGICA - COD Galben catre prefecturile judetelor Gorj si Mehedinti privind cresteri de debite in bazinul hidrografic Jiu.
Mentionam ca pe raul Jiu, la  statia hidrometrica Racari, a fost depasita cota de inundatie, ceea ce a condus la afectarea unor terenuri agricole de pe raza comunei Bralostita (sector neamenajat al raului Jiu). Pentru a se evita inundarea gospodariilor populatiei din satul Schitu, echipe ale Directiei Apelor Jiu efectueaza lucrari de suprainaltare a malului, cu diguri provizorii. Au fost dispuse masuri pentru supravegherea permanenta a raului Jiu, pe sectorul Motru – Dunare. Sunt pregatite formatii de interventie dotate cu materialele si mijloacele necesare pentru eventuale consolidari si suprainaltari ale digurilor de pe cursul inferior al raului Jiu.
 Expertii Directiei Apelor Jiu apreciaza ca, avand in vedere evolutia situatiei hidrologice pe sectorul inferior al raului Jiu, precum si gradul de amenajare cu lucrari hidrotehnice cu rol de aparare a acestui sector, nu sunt puse in pericol zone locuite.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii