Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de elevi constănțeni au luptat pentru igienă în cadrul concursului - „Igienă acasă și la școală"

ro

14 Jun, 2012 16:02 2090 Marime text

Concursul „Igienă acasă și la școală", pentru secțiunea claselor V-VIII și a grădinițelor, s-a încheiat după șase luni de activități intense și provocări. Constanța s-a situat onorabil în clasament, cu cel puțin una dintre unitățile participante. Astfel, Grădinița cu Program Prelungit „ABC" s-a aflat pe poziția nr. 15, iar Școala cu cls. I-VIII nr. 30 "Gheorghe Ţiţeica" s-a situat pe locul 22.

Concursul, derulat de Domestos în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, s-a desfășurat în anul școlar 2011-2012, timp în care elevi din 200 de școli și 200 de grădinițe au realizat proiecte pe tema igienei.

La gimnaziu, echipe de 50 de elevi au derulat campanii de informare pe tema igienei pentru colegii lor. Fiecare echipaj - din cele 200 de școli participante - a fost condus de un elev care a participat în luna ianuarie, la Sinaia, la o sesiune de training-uri pe teme de organizare, gândire creativă și inovativă, colaborare în echipă și leadership susținute de reprezentanți ai MECTS și Unilever. În ceea ce privește grădinițele, 50 de preșcolari, susținuți de două cadre didactice coordonatoare, au dezvoltat cinci tipologii de personaje pe care le-au integrat într-o poveste pe tema igienei.

Diana Stan, SBM HHC la Unilever South Central Europe:Mărturisesc că suntem mândri de cotele atinse de acest proiect. Am fost uimiți și incântați de creativitatea tuturor copiilor implicați. Avem de-a face cu elevi isteți, plini de pasiune și cu cadre didactice responsabile și receptive care înțeleg foarte bine rolul lor în educarea generației tinere în chestiuni care nu sunt tratate neapărat de programa școlară. În fiecare an ne convingem că proiectul este unul din ce în ce mai valoros și avem încrederea că, peste ani, eforturile noastre, alături de cele ale Ministerului Educației, vor fi meritat, că vom fi participat la educarea unor generații mai bine informate în ceea ce privește igiena și dezinfecția . Felicităm toți câștigătorii și participanții și le mulțumim pentru dedicare."

Rodica Cherciu, Inspector General, Direcția Generală Educație și Învățare pe tot Parcursul Vieții din cadrul M.E.C.T.S:Mă bucur să văd că acest proiect a fost tratat cu atât de multă responsabilitate de către elevii și cadrele didactice implicate. Educația privind igiena este foarte importantă și felicit inițiativa Unilever de a-i învăța pe copii despre aceste lucruri esențiale pentru sănătatea lor într-un mod atât de plăcut și de eficient. Felicit, de asemenea, copiii, profesorii și părinții pentru că au înțeles însemnătatea proiectului și pentru că au răspuns atât de bine demersului nostru."

Toate lucrările pot fi vizualizate pe platforma www.zeromicrobi.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii