Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea proiectului naţional „Zâmbete pentru viitor“

ro

10 Oct, 2014 09:59 2231 Marime text
Şcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” lansează vineri, 10 octombrie 2014, cu ocazia Zilei Educaţiei Nonformale (ZEN), proiectul de anvergură naţională „Zâmbete pentru viitor”, al cărui iniţiatoare este. Proiectul, care adună laolaltă 40 de şcoli partenere din 14 localităţi din 7 judeţe, reconfirmă vocaţia activităţilor de voluntariat derulate de-a lungul timpului în această şcoală. *

              Obiectivul general al proiectului, derulat în parteneriat cu Asociaţia TEAM (Together Everyone Achieves More), constă în oferirea de alternative de petrecere a timpului liber prin implicarea activă a elevilor în activităţi ludice, în contrapondere la tendinţa lor de abandonare pasivă în faţa ecranului televizorului sau calculatorului, tendinţă din ce în ce mai accentuată şi mai pernicioasă la elevii din ziua de astăzi, cu impact negativ asupra dezvoltării lor personale...

              Lipsa motivaţiei şcolare şi a interesului pentru lectură, comportamentul agresiv, insuficienta cunoaştere de sine şi accentuarea crizei de identitate specifice adolescenţei, întreţinute de excesul de televizor sau calculator, sunt combătute în mod inteligent prin activităţi de voluntariat, care dezvoltă o bună inteligenţă emoţională a elevilor, un comportament civic ridicat, precum şi abilităţi antreprenoriale, ajutându-i să devină responsabili şi dezvoltându-le abilităţi pentru viaţă, în concordanţă cu deviza şcolii: *Non scholae, sed vitae discimus* – nu învăţăm pentru şcoală, ci pentru viaţă.

              Vineri, 10 octombrie 2014, 12 echipe de voluntari TEAM vor organiza, în intervalul orar 10.00-11.00, o oră de joacă pentru elevii tuturor claselor din ciclul primar, în cadrul activităţii „Jocurile copilăriei”. După-amiază, micii dar inimoşii voluntari din clasa a VI-a A, coordonaţi de profesorul lor diriginte, Mihaela Capră, vor organiza, ei înşişi, în intervalul orar 13.00-14.00, o oră de joacă pentru colegii lor din clasele 5 A, 5 B şi 6 B. Clasele 7 A, 7 B, 8 A şi 8 B vor participa, în intervalul orar 13.00-16.00, la o activitate despre voluntariat susţinută de Datcu Dragoş, voluntar TEAM, în cadrul proiectului „Voluntariatul împreună”, propus de CIVICUM VOLUNTARIS şi finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin intermediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa. Nimic mai firesc, într-o şcoală în care cultura voluntariatului este, de multă vreme, o prioritate de ordin strategic.

              Din echipa naţională de proiect fac parte: prof. Busuioc Loredana (director adjunct şi supervizor proiect), prof. Ghiţoiu Daniela (psiholog şi coordonator proiect), prof. Butnariu Carmen (responsabil imagine proiect), prof. Capră Mihaela (responsabil tabere de formare) şi Vîntu Mihaela (informatician).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii