Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita de lucru a viceprim-ministrului Liviu Dragnea în China 20-26 martie 2014

ro

19 Mar, 2014 19:48 1893 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, va conduce delegaţia română care va efectua, în perioada 20-26 martie 2014, o vizită de lucru în China.
 
Vizita delegației române debutează cu o întâlnire, la Hong-Kong, cu C.Y.Leung, șeful Executivului Regiunii Administrative Speciale (RAS) Hong-Kong. Vineri, 21 martie, la Shenzhen, sunt programate întrevederi cu reprezentanții unor companii din domeniul comunicațiilor și energiei: ZTE Corporation, Huawei și CGN (China General Nuclear Power Group).
În a doua parte a vizitei, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va avea o întâlnire bilaterală cu Zhang Gaoli, viceprim-ministrul Republicii Populare Chineze.
 
Vizita de lucru are ca principal obiectiv evaluarea stadiului de implementare a propunerilor de cooperare aferente înțelegerilor între România și China, semnate în luna noiembrie 2013. Principalele domenii pentru care au fost programate întrevederi sunt cele mai avansate din acest punct de vedere, respectiv sectorul energetic, transporturile și agricultura.
 
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea conduce Comitetul interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la București, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est, Bucureşti. Comitetul a fost înființat în luna decembrie, anul trecut.
 
În luna noiembrie 2013, Guvernul României a primit vizita unei delegații conduse de Li Keqiang, premierul Republicii Populare Chineze. Vizita a avut loc în contextul organizării, la București, a două evenimente cu rol important în cooperarea dintre România și Republica Populară Chineză, dar și în cooperarea la nivel regional, cu țările Uniunii Europene: Reuniunea Şefilor de Guvern din China și ţările din Europa Centrală şi de Est şi Forumul economic şi comercial China-ţările ECE.
 
România și China au semnat, la acea dată, 13 acte de colaborare în diferite domenii, de la energie nucleară până la exportul de produse agricole spre China.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii