Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creşterea economică verde - premisă pentru dezvoltarea durabilă

ro

19 Apr, 2011 22:58 862 Marime text

Eugen Curteanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a participat, astăzi, 19 aprilie a.c., la conferinţa cu tema "Creşterea economică verde - premisă pentru dezvoltarea durabilă", organizată de Ministerul Mediului şi Pădurilor, în parteneriat cu Institutul European din România.

Secretarul de stat Eugen Curteanu a arătat că, în contextul mai larg al Planului Naţional de Reformă 2011 - 2013, Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului constituie entitatea abilitată să aplice politicile de eficienţă energetică în sectorul clădirilor, sector responsabil cu 40% din emisiile de gaze cu efect de seră. MDRT derulează în prezent acţiuni de transpunere în legislaţia naţională a prevederilor Directivei nr. 31/2010 privind performanţa energetică a clădirilor, în contextul în care susţine deja acţiuni de creştere a performanţei energetice. În cadrul conferinţei, oficialul MDRT a adus clarificări asupra cadrului legal privind reabilitarea termică a imobilelor, în special referitor la reabilitarea termică cu credit garantat de stat. Secretarul de stat Eugen Curteanu a subliniat că, dincolo de orice strategii şi conceptualizări, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului transpune în practică şi se preocupă de aplicarea acestor strategii, de includerea lor în viaţa fiecărui cetăţean.

La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, ai mediului academic şi de cercetare, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile, mass-media etc.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii