Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

44 de persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore, în cadrul operaţiunii derulate de MDRT şi FPTR

ro

27 Jan, 2012 19:00 1191 Marime text

44 de persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore, în cadrul operaţiunii derulate de MDRT şi FPTR

44 de persoane au fost cazate şi au primit mese şi băuturi calde gratuite, în ultimele 24 de ore, în cadrul operaţiunii de salvare a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). La linia telverde pentru turism, unde a putut fi contactat comandamentul de iarnă al MDRT, 0800.86.82.82, în ultimele 24 de ore au fost primite 157 de apeluri de urgenţă.
Printre operaţiunile de salvare unde a intervenit comandamentul de iarnă al MDRT se numără cea a unui grup de 30 de persoane rămase blocate care au fost găzduite la o pensiune din Mărăcineni (judeţul Buzău) şi un alt grup de 6 persoane cazate la un motel din Slobozia (judeţul Ialomiţa). MDRT şi FPTR au mai găsit adăpost pentru persoane la structuri de primire turistică din Focşani (judeţul Vrancea), Urziceni (judeţul Ialomiţa), Călăraşi şi Giurgiu.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), alături de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), au decis ieri-dimineaţă, 26 ianuarie, să acorde mese şi băuturi calde gratuite, dar şi adăpost în situaţiile urgente şi o reducere de 50% din valoarea cazării pentru persoanele care au rămas blocate din cauza viscolului. Cheltuielile generate de această măsură de ajutor sunt suportate integral din bugetul FPTR. În continuare, persoanele aflate în situaţii de urgenţă care doresc să beneficieze de sprijinul acordat de MDRT şi FPTR pot apela nonstop şi gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82, iar operatorii îi vor îndruma spre cea mai apropiată structură de primire turistică unde li se va acorda ajutor.
La aceeaşi linie telverde pentru turism, 0800.86.82.82, pot fi contactaţi operatorii comandamentelor de iarnă (din care fac parte reprezentanţi ai Direcţiei Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, ai administraţiilor publice locale şi ai serviciilor publice de salvamont). Comandamentele de iarnă au rolul de protecţie a turiştilor şi a celor care practică sporturile de iarnă, de prevenire a accidentelor în staţiunile turistice şi de intervenţie în operaţiunile tip salvamont.
Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, spune că MDRT şi industria din turism au dat dovadă de un nobil gest de solidaritate şi au ajutat, astfel, împreună să salveze vieţi omeneşti. „Toţi angajaţii Direcţiei Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din cadrul ministerului sunt în alertă de ieri-noapte, atât cei de la centrul de comandă din Bucureşti, unde se primesc apelurile de urgenţă, cât şi inspectorii din judeţele ţării. Le mulţumim proprietarilor de structuri de primire turistică, oameni generoşi, care au primit sub acoperişurile lor persoanele rămase pe drumuri din cauza viscolului. Este un frumos şi nobil gest de solidaritate. Eforturile tuturor sunt răsplătite de bucuria pe care o vedem pe feţele oamenilor atunci când le venim în ajutor. Ne bucurăm că şi noi, cei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, am putut să ne alăturăm mobilizării generale şi că am contribuit efectiv la salvarea de vieţi omeneşti. Linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82, rămâne în continuare deschisă nonstop şi gratuit şi va putea fi apelată atât pentru situaţiile de urgenţă legate de viscolul din ultimele zile, cât şi, aşa cum se întâmplă în mod frecvent, pentru reclamaţiile şi sugestiile obişnuite ale turiştilor“, a declarat ministrul Elena Udrea.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii