Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea a preluat mandatul de ministru la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

ro

24 Dec, 2009 15:30 2517 Marime text

dec_24_2009_instalare.jpgMiniştrii Elena UDREA şi Vasile BLAGA au participat, joi, 24 decembrie, în prezenţa prim-ministrului Emil BOC, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, la ceremonia de predare - primire a mandatului ministerial.

„Îmi pare bine să las în urmă un minister bun, cu execuţie bugetară de 100% şi campion la capitolul contractare de fonduri europene. În total, numărul total de apartamente realizate de Minister în 2009 ajunge la 6.216. Pentru comparaţie, în anul 2008 au fost recepţionate 2.878 apartamente. În cadrul Programului de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe s-au realizat 43.160 de apartamente, în timp ce în anul 2008 au fost recepţionate 1.887 de apartamente. În ceea ce priveşte Programul Operaţional Regional, au fost încheiate contracte în valoare de 1,517 miliarde EURO şi s-au efectuat plăţi de 218 milioane EURO", a afirmat Vasile BLAGA.

"Cred că unirea celor două ministere va fi de bun augur întrucât sunt două domenii care pot contribui decisiv la dezvoltarea ţării. Pentru a realiza ceea ce ne propunem, avem nevoie de sprijinul întregului Guvern şi sperăm să găsim soluţii de armonizare a programelor derulate de alte ministere, cum ar fi cel al Transporturilor, pentru că este esenţial atât pentru turism cât şi pentru dezvoltarea regională în general să avem o infrastructură de transport adecvată. Vom continua toate programele în derulare la Ministerul Dezvoltării şi sperăm să iniţiem altele noi, în acord cu necesităţile de dezvoltare.", a declarat Elena UDREA.

Prim-ministrul Emil BOC şi-a exprimat încrederea că ministerul va contribui prin programele sale de investiţii la relansarea economiei şi la crearea de locuri de munca, atât de necesare în anul care urmează: "România are nevoie de investiţii masive pentru menţinerea locurilor de muncă şi anul viitor 20% din veniturile de la buget vor merge spre investiţii publice. Contăm pe implicarea directă a acestui minister întrucât şi anul acesta a reuşit să aducă cei mai mulţi bani din fonduri europene".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • www.director-turism 07 Jan, 2010 02:39 Si daca tot a reprimit dna udrea portofoliul ministerului de turism vreau sa-i amintesc prin intermediul ziarului d-voastra ca in Dobrogea traiesc cateva animale preistorice care sunt pe cale de disparitie , cum ar fi jderul de piatra,balaurul dobrogean,gusterul vargat,soparla dobrogeana,broasca testoasa de uscat,vipera dobrogeana cu corn ,etc.Este drept ca acestea se afla in Muntii Macin,dar am avut surpriza sa vad cateva din exemplarele mentionate mai sus in zona tarmului Marii Negre ce apartine de judetul constanta.Poate ca dna Udrea va lua masuri pentru conservarea acestor specii prin mesaje trimise la primariile locale ,care la randul lor pot anunta turistii de prezenta acestei faune deosebite.