Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programe MDRAP în județul Bistrița - 30 de proiecte de dezvoltare locală, școli modernizate cu fonduri europene și 16 microbuze școlare

ro

23 Aug, 2014 17:26 1464 Marime text
Școli din 16 localități din județul Bistrița-Năsăud beneficiază de microbuze pentru transportul elevilor, iar alte 30 de proiecte de dezvoltare locală au primit finanțare prin programele gestionate de Ministerul Dezvoltării Locale și Administrației Publice (MDRAP). Contractele au fost semnate astăzi, la Bistrița, de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice.

Dintre cele 16 microbuze, 2 au fost predate primăriilor în luna iulie a.c., la București, iar alte 14 – astăzi, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Consiliului Județean. Microbuzele au fost achiziționate de MDRAP în această primăvară, în cadrul unei proceduri pentru 600 de autovehicule inițiate anul trecut și livrate în tranșe pe parcursul aceste veri, o altă achiziție pentru un nou lot fiind în derulare în prezent.
Până la sfârşitul acestui an, estimăm că vor mai sosi în judeţ alte 16 microbuze şcolare dotate cu cauciucuri de iarnă şi tahograf. Acestea vor fi livrate din cea de-a doua achiziție, pe care Ministerul Dezvoltării a demarat-o în luna august. Primul lot nu acoperea toate solicitările din teritoriu, de acea am căutat și am găsit resurse pentru încă o serie.”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

În ceea ce privește proiectele de dezvoltare locală care au primit finanțare, ele se vor derula prin Programul Național de Dezvoltare Locală și vizează modernizarea infrastructurii rutiere, rețelele de alimentare cu apă şi canalizare, sisteme de erupare a apelo uzate. Este vorba de 30 de proiecte cu o alocare totală de aproximativ 8,5 milioane lei, pentru care au fost semnate astăzi acte adiționale și contracte de finanțare.
„Până la această dată, judeţul Bistriţa-Năsăud a beneficiat de peste 35 milioane de lei din PNDL, iar la rectificarea bugetară din septembrie, care se anunţă a fi una pozitivă, judeţul va mai primi cel puţin 20 de milioane de lei.”, a precizat Liviu Dragnea.
Tot astăzi, ministrul dezvoltării regionale a semnat finanțarea pentru modernizarea Școlii Gimnaziale din Comuna Bistrița Bârgăului. Proiectul, derulat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, are o valoare de 130.000 euro și o durată de implementare de 5 luni. În prezent, din județul Bistrița-Năsăud mai sunt depuse 7 cereri de finanțare pentru modernizarea de școli prin program. Alte 27 de proiecte POR din județ sunt în derulare sau deja finalizate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii