Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi decizii privind viitorul Program de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020

ro

18 Sep, 2013 10:23 1242 Marime text
18 Septembrie 2013
 
 
Noi decizii privind viitorul
Program de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020
 
 
Viitorul Program de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020 va include 7 judeţe din România şi 8 districte din Bulgaria, iar Secretariatul comun al programului va fi organizat la Călăraşi, cu o sucursală pe graniţa bulgară, la Ruse.
 
Deciziile au fost luate miercuri, 17 septembrie a.c., în districtul Dobrich, la cea de-a patra întâlnire a Grupului Comun de Lucru pentru pregătirea următoarei perioade de programare pentru cooperarea teritorială româno-bulgară 2014-2020. Grupul este format din reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din România, ai Ministerului Dezvoltării Regionale din Bulgaria şi ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Călăraşi pentru Graniţa România-Bulgaria.
 
La întâlnire s-a decis ca Secretariatul Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020 să fie organizat în cadrul BRCT Călăraşi, organizaţie ce asigură şi în prezent Secretariatul Tehnic Comun pentru prezentul program de cooperare transfrontalieră, cu o sucursală pe graniţa bulgară, la Ruse.
 
De asemenea, a fost stabilită şi decisă aria eligibilă a următorului program de cooperare, aceasta incluzând 7 judeţe din România (Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa) şi 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra şi Dobrich).
Cea de-a patra reuniune a grupului a reprezentat o ocazie importantă pentru prezentarea principalelor progrese înregistrate în procesul de pregătire a următorului Program de Cooperare Transfrontalieră (PCT) România-Bulgaria 2014-2020. Au fost prezentate membrilor grupului de lucru principalele aspecte ale analizei teritoriale a regiunii de graniţă româno-bulgare, precum şi rezultatele chestionarului privind următorul exerciţiu financiar 2014-2020, aplicat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Analiza a fost realizată în cadrul proiectului strategic Spaţial, proiect finanţat în cadrul PCT România-Bulgaria 2007-2013. 
 
Tot în cadrul întâlnirii a fost prezentat proiectul de Acord de înţelegere dintre cele două state partenere privind viitorul program de cooperare româno-bulgară 2014-2020, modificat conform observaţiilor formulate de către membrii grupului de lucru, la reuniunea precedentă, organizată la Constanţa, în cursul lunii iunie a.c. Totodată, a fost prezentată şi o primă versiune a cererii de finanţare care va fi utilizată în cadrul următorului exerciţiu financiar.
Preşedinţia Grupului Comun de Lucru a aparţinut delegaţiei bulgare conduse de Dimana Sadonkova, director general adjunct în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale din Bulgaria, în timp ce vicepreşedinţia a fost asigurată de către delegaţia română, condusă de Doina Surcel, director general adjunct în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din România.
 
Comisia Europeană a fost reprezentată la această întâlnire de Filomena Carvalho, şef adjunct de unitate, şi de Kypros Kyprionou, ofiţer de program din cadrul DG Regio.
 
Informaţii suplimentare privind Grupul Comun de Lucru sunt disponibile pe pagina de internet a Programului: www.cbcromaniabulgaria.eu, unde vor fi publicate documentele discutate în cadrul reuniunilor grupului, precum şi detalii referitoare la Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.
 
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice
Directia Comunicare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii